Τέμπη: “Δεν ξέρω από ποια γραμμή έδιωξα την αμαξοστοιχία” μου είπε ο σταθμάρχης – Μαραθώνια η απολογία του επιθεωρητή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών της Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που ξεπέρασε τις έξι ώρες.

Ο επιθεωρητής, ο οποίος έβγαλε τις βάρδιες των σταθμαρχών της Λάρισας τη μοιραία νύχτα των Τεμπών, υποστήριξε ότι την τελική ευθύνη την είχε ο προϊστάμενός του στην διεύθυνση κυκλοφορίας, ο οποίος έχασε πριν λίγες μέρες τη ζωή του σε τροχαίο.

“Η έκδοση και τροποποίηση του προγράμαμτος ωρών εργασίας πραγματοποιείται

από την διεύθυνση κυκλοφορίας και Διαχείρισης Χωρηητικότητας. Ήτοι τα καθήκοντα του εκάστοτε προϊσταμένου επιθεώρησης περιορίζονται στην πρόταση περί της κατανομής του ωραρίου” είπε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα σημείωσε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που έφερε τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας ώστε να υπάρχουν πάνω από ένα άτομο στα σταθμαρχεία και ανέφερε συγκεκριμένα: “Με δικές μου ενέργειες στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου και δη κατόπιν πρότασής μου στη Διεύθυνση Κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε αλλαγή των υφιστάμενων ωραρίων ως εξής: Από 06:00-14:30, σε 06:00-15:00, από 14:00-22:30 σε 14:00-23:00, από 22:00-06:30 σε 22:00-07:00”.“Δεν ξέρω από που έχω διώξει την αμαξοστοιχία”

Για τον μοιραίο σταθμάρχη ισχυρίστηκε στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ότι δεν είχε ενημερωθεί για ανεπάρκεια στα καθήκοντα του 59χρονου.

“Ο κ. Σ. ήταν ο μοναδικός που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατη μαθητεία στη νυχτερινή βάρδια τον μήνα Ιανουάριο στη Λάρισα, ως αναφέρθηκε ανωτέρω, εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του. Ουδέποτε, ουδείς εκ των συναδέλφων του, παλαιότερων σταθμαρχών, μου ανέφερε το οιοδήποτε πρόβλημα ή την οιαδήποτε έλλειψη γνώσεων” υποστήριξε.

Σύμφωνα με το OPEN, επανέλαβε επίσης τον αρχικό του ισχυρισμό, ότι δηλαδή οι σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας θα έπρεπε να παραμείνουν στο σταθμό της Λάρισας μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ για τον έμπειρο σταθμάρχη υποστήριξε ότι έφυγε πριν από τις δέκα.

“Ο κ. Σ. με πληροφόρησε ότι ο κ. Π. είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την εργασία του, ήτοι περί την ώρα 21:45-21:50. Ρώτησα εκ νέου τον κ. Π. αλλά επέμενε στην αρχική του τοποθέτηση. Μετέπειτα ενημερώθηκα ότι ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας κ. Ζ.Γ. ο οποίος είχε απογευματινή βάρδια στο σταθμό Παλαιοφάρσαλου, έδωσε εντολή στον σταθμάρχη κ. Π. να παραμείνει μέχρι την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας την άφιξη της αμαξοστοιχίας (62) στη Λάρισα, η οποία είχε καθυστέρηση”.

Στη συνέχεια περιγράφει, το πρώτο τηλεφώνημα που είχε με τον μοιραίο σταθμάρχη μετά το δυστύχημα.

“Άμεσα και περί την ώρα 23:44 τηλεφωνώ στον κ. Β.Σ προκειμένου να ενημερωθώ. Τότε ήταν που έλαβα την απάντηση: “Προϊστάμενε δεν μπορώ να προσδιορίσω από ποια γραμμή έχω διώξει την αμαξοστοιχία”. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι ευρισκόταν σαφέστατα υπό το καθεστώς ταραχής και σύγχυσης“ δήλωσε ο επιθεωρητής.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είναι ο δεύτερος που προφυλακίζεται για την τραγωδία των Τεμπών.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα