Τα τηλεοπτικά spin-off του Star Trek που θα μας ταξίδευαν στο τελικό σύνορο

Σε ένα τόσο μεγάλο σύμπαν, μαζέψαμε ιδέες για σειρές που θα θέλαμε να δούμε.

Το Star Trek σαφώς και περιλαμβάνεται στα αγαπημένα sci-fi franchise του κοινού και πλέον ακούγεται ότι ο συνδημιουργός του "Star Trek: Discovery" Alex Kurtzman μάλλον ετοιμάζεται να αναπτύξει νέες τηλεοπτικές σειρές Star Trek για το CBS.

Φυσικά κυκλοφορούν πληθώρα ιδεών για μια τέτοια πιθανή παραγωγή. Μερικές από αυτές είναι μια σειρά για την Ακαδημία Starfleet, μια μινισειρά σχετική με το "Wrath of Khan" και μια δεύτερη σειρά Star Trek κινουμένων σχεδίων, για πρώτη φορά μετά το 1973.

Στοο φετινό Comic-Con ανακοινώθηκε ότι στη δεύτερη σεζόν του "Discovery" θα κάνουν την εμφάνισή τους οι παλιοί γνώριμοι χαρακτήρες (και ηθοποιοί) Jean-Luc Picard και Spock , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και τέσσερα σύντομα επεισόδια που θα ασχοληθούν με αυτόνομες ιστορίες.

Με τόσα project στον αέρα, μπορεί όλοι οι fan να αναπολούν τις περιπέτειες του Πλοίαρχου Picard, όμως η ιδέα να εξερευνηθούν διάφορα κομμάτια του σύμπαντος του Star Trek είναι σίγουρα μεγάλος πειρασμός και γι' αυτό παρακάτω θα δούμε από κοντά πού θα μπορούσε να μας οδηγήσει αυτό το τελευταίο σύνορο.

Κοινωνία Ώρα Klingon

Ίσως μία απ' τις πιο διάσημες φυλές σε ολόκληρο το σύμπαν Star Trek ήταν τα Klingon, όχι μόνο εξαιτίας της συμμετοχής τους στην πλοκή, αλλά και λόγω της δημοτικότητας της της γλώσσας τους, η οποία είναι λειτουργική κι εξαιρετικά δημοφιλής, ενώ η εμφάνισή τους πάντα χαρακτηρίζεται από αυστηρούς κώδικες τιμής. Θα ήταν λοιπόν εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πώς λειτουργεί και δομείται η κοινωνία τους, πώς διακλαδίζεται η πολιτική στην Αυτοκρατορία των Klingon και τι εκπαίδευση λαμβάνουν οι στυγεροί αυτοί μαχητές. Μια τέτοια σειρά σίγουρα δεν θα στερούνταν δράματος και βίας -θα ήταν η sci-fi εκδοχή του "Game of Thrones".

Και φυσικά η ερώτηση θα είναι ποια από όλες τις εκδοχές θα χρησιμοποιούσαμε. Διότι με το πέρας των δεκαετιών, έχουμε δει τα σκληρά αυτά πλάσματα με πολλές διαφορετικές φυσικές εμφανίσεις, αν και μάλλον η πιο λειτουργική φαίνεται να είναι της ταινίας "Star Trek: Into Darkness" ή της σειράς "Star Trek: The Next Generation". Πάντως, θα ήταν μοναδικό να δούμε Klingon να απαγγέλλουν Σαίξπηρ στη γλώσσα τους.

Klingon απ' την ταινία "Star Trek: Into Darkness".

Τα Ταξίδια του Wesley

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα μορφή στο σύμπαν Star Trek ήταν ο Wesley Crusher (Wil Wheaton), επίσης γνωστός και μέσα απ' την κωμική σειρά "The Big Bang Theory". Ο Wesley υπήρξε μαθητευόμενος ενός κοσμικού όντος ονόματι The Traveler και με την καθοδήγησή του ουσιαστικά κατάφερε να τηλεμεταφέρεται οπουδήποτε ήθελε στα σύνορα του σύμπαντος κι ακόμη παραπέρα.

Μια σειρά λοιπόν με τον Ταξιδιώτη Wesley θα είχε να πει ιστορίες από ασύλληπτα επίπεδα της ύπαρξης κι από γωνίες του σύμπαντος που δεν θα φανταζόμασταν ότι υπήρχαν. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την εκπαίδευσή του και τις περιπέτειες του. Τι συνέβη στο κενό μεταξύ "The Next Generation" και "Star Trek: Nemesis", όπου τον είδαμε ξανά με στολή της Starfleet; Μια σειρά που θα δει τον Wesley να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του θα έχει σίγουρα φιλειρηνικό τόνο, καθώς και ο ίδιος του ο μέντορας προήγαγε την φιλοσοφία την ηρεμίας και ήταν ένα ενάρετο ον.

Ένας νεαρός Wesley με τον μέντορα του.

Μέσα απ' τα μάτια ενός Vulcan

Μιας όμως κι αναφερόμαστε σε αγαπημένους χαρακτήρες, μία απ' τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές θα περιστρεφόταν γύρω απ' τη ζωή του Spock. Ο μισός άνθρωπος- μισός Vulcan καπετάνιος είχε μια ξεχωριστή πορεία, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος Vulcan που κατατάχθηκε στην Starfleet και κατόπιν ξεκίνησε τις διαστημικές περιπέτειες πλάι στον Καπετάνιο James Kirk.

Θα ήταν ενδιαφέρον να ξεναγηθούμε στα νεανικά χρόνια του Spock, τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει λόγω της καταγωγής του και μετέπειτα την επιτυχία του κι αφομοίωσή του στην Ακαδημία ως ο πρώτος του είδους του. Η σειρά αυτή θα είχε όμορφα κοινωνικά θέματα να παρουσιάσει όπως ο ρατσισμός, ο θρίαμβος της αγάπης ανάμεσα στο διαφορετικό, η διαχείριση των συναισθημάτων και η προσωπική εξέλιξη σε ένα διαστημικό μέλλον όπου οι σχέσεις μεταξύ των φυλών μετριούνται με τις ίδιες ακριβώς αξίες όπως και στο παρόν μας.

O νεαρός Spock στην ταινία "Star Trek" (2009).

Μυστική Οργάνωση Section 31

Κατά καιρούς, διάφορες θεωρίες φαν θέλουν το "Star Trek: Discovery" να ασχολείται σε μετέπειτα επεισόδια με τη μυστική οργάνωση Section 31, κάτι που βασίζουν και στον αριθμό του διαστημόπλοιου Discovery, ο οποίος είναι NCC-1031. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τίποτε για το επερχόμενο περιεχόμενο της σειράς, όμως η ιδέα θα μπορούσε να δώσει μια ακόμη ξεχωριστή σειρά. Η Section 31, που πρωτοεμφανίστηκε στο "Deep Space Nine", είναι η μυστική οργάνωση κατασκόπων της Ομοσπονδίας που τεχνικά δεν υπάρχει, κινείται στις σκιές και έχει ένα δικό της ηθικό κώδικα. Φορούν ιδιαίτερο έμβλημα της Starfleet, χρώματος μαύρου, και η δημιουργία της πιθανώς προηγείται της Ομοσπονδίας Πλανητών, σύμφωνα με αναφορές μέσα στη σειρά.

Μια σειρά με αποστολές σε στυλ CIS θα είχε ενδιαφέρον. Πώς εκπαιδεύονται τα μέλη; Πού βρίσκουν νέους κατασκόπους και πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της οργάνωσης; Η σειρά θα είχε και ηθικές αποχρώσεις καθώς θα απεικόνιζε πώς για να ακολουθήσεις το μονοπάτι της ηθικής, πρέπει να παίξεις βρώμικα.

Μυστικοί πράκτορες της Secton 31

H Γη του 2100

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει ή ακούσει πώς θα είναι ο πλανήτης μας σε πολλά χρόνια από τώρα. Ακόμη και στο σύμπαν του "Star Trek", χαρακτήρες που έχουν γεννηθεί στην Γη μιλούν για τα χρόνια που πέρασαν εκεί πριν ξεκινήσουν το μακρινό ταξίδι τους διαστήματος.

Πώς είναι λοιπόν η ζωή σε μια τέτοια γη; Σίγουρα πολύ διαφορετική απ' ό,τι ξέρουμε. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την Γη του μέλλοντος, πώς είναι να μεγαλώνεις σε ένα τέτοιο τεχνολογικό κόσμο και να συναντάς εξωγήινους; Ποιες είναι οι αξίες και τα προβλήματα αυτής της νέας πραγματικότητας; Άσε που θα μπορούσε να ασχοληθεί και με τα παιδικά χρόνια χαρακτήρων όπως ο Jean-Luc Picard, η Philippa Georgiou, ή ο George Kirk. Τι αντιρρήσεις και προβληματισμούς έχουν οι γονείς του μέλλοντος; Είναι τελικά η ψυχοσύνθεση των ανθρώπων ίδια όσοι αιώνες κι αν περάσουν;

Ο Χρυσός Αιώνας των Bajoran

Πώς έμοιαζε το σύμπαν στις πραγματικές του απαρχές; Πριν την ομοσπονδία πλανητών; Όταν οι Bajoran διέπρεπαν στα μαθηματικά και τις επιστήμες, οι Ferengi συνέτασσαν τους "Κανόνες Απόκτησης" (The Rules of Acquisition) και οι Romulan έχτιζαν την αυτοκρατορία τους. Η σειρά θα μας δείξει την ιστορική εξέλιξη των ειδών, τις αξίες στις κοινωνίες τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς για πρώτη φορά αντιλήφθηκαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου . Πώς έγινε η πρώτη επαφή μεταξύ τους;

Μια τέτοια σειρά με πιο κοινωνικό τόνο και την περίληψη όλων αυτών των διαφορετικών κοινωνιών θα έχει φυσικά κι αρκετή κωμωδία. Η πρώτες επαφές και οι παρεξηγήσεις λόγω των πολιτιστικών διαφορών θα μπορούσε να δώσει έναν νέο αέρα διασκέδασης στο τεχνολογικά εξελιγμένο αυτό σύμπαν.

Star Trek: Το Τελικό Σύνορο

Κι όσο προχωράμε, τόσο τα νέα project ασχολούνται με τις απαρχές του σύμπαντος του Star Trek, όπως φάνηκε και απ' το νεότερο "Discovery". Γιατί λοιπόν να μην εξετάσουμε το μέλλον; Τι μας περιμένει στο τέλος όλων αυτών; Θα υπάρχει ακόμη η Ομοσπονδία Πλανητών;

Μια σειρά που θα τοποθετείται πολλές δεκαετίες μετά το "Star Trek: Voyager" και θα έχει πιο σκοτεινό και δυστοπικό τόνο. Η Ομοσπονδία και ο γαλαξίας έχουν πέσει σε ένα νέο σκοτάδι πολέμου, φυλές έχουν εξαφανιστεί και οι φυσικοί νόμοι που διέπουν το σύμπαν έχουν αλλάξει. Πού βρίσκεται λοιπόν η ελπίδα; Τι γεννιέται απ' τις στάχτες; Τα εναπομείναντα σκάφη θα αναζητήσουν νέα ίχνη ζωής και νέους γαλαξίες πέρα απ' τα όρια του αχανούς αυτού κόσμου που ήδη γνωρίζουμε.

Η γαλαξιακή ουτοπία που οραματίστηκε ο Gene Roddenberry δοκιμάζεται και θα πρέπει να εξερευνήσουμε την φιλοσοφία του franchise μέσα από άλλο πρίσμα, εκείνο της ελπίδας και της επιβίωσης.

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε να γίνεται σειρά; Έχει να κάνει με συγκεκριμένο πρόσωπο ή γενικά με ένα στοιχείο του franchise; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.

H Μαρία είναι αρθρογράφος στο Entertainment του IGN και προσπαθεί να βάλει σε σειρά τις σειρές που δεν έχει ολοκληρώσει. Όταν δεν βλέπει επεισόδια, κυκλοφορεί στο Twitter.IGN GreeceTrailer, αποκαλύψεις και εξελίξεις για την νέα σεζόν "Star Trek: Discovery"Βρέθηκε ο νέος Spock για το "Star Trek: Discovery"SDCC 2018: Νέα σειρά, ο Pike στο Discovery και μακρινά ταξίδια για το Star Trek

Πηγή: IGN Greece

Keywords
star trek, star, trek, Star Trek Η σειρά, star, star trek, trek, the big bang theory, game of thrones, big bang theory, next generation, big bang, franchise, cbs, khan, project, fan, game, big, nemesis, james, space, στυλ, rules, acquisition, νέα, voyager, συγκεκριμένο, ign, twitter, pike, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ign, πειρασμος, γωνιες, ιχνη, ρατσισμος, τα νεα, ωρα, cbs, james, αιωνας, ανθρωπος, βρισκεται, γαλαξιας, γινει, γινεται, γλωσσα, γονεις, δειτε, δωσει, εμβλημα, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εκπαιδευση, εμφάνιση, εξελιξη, επιτυχια, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδεες, ιδια, υπηρχαν, θεωριες, ηθικο, κωμωδια, μαθηματικα, ματια, μισος, μορφη, μαρια, νομοι, παντα, ουτοπια, ορια, ουσιαστικα, παιδικα, προβληματα, πρισμα, σαιξπηρ, σεζον, σειρες, σιγουρα, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, σκαφη, σκεψεις, στυλ, συμπαν, σχολια, ταξιδια, φυσικα, φορα, ομορφα, οντος, αιωνες, big bang, big, εμφανισεις, επεισοδια, fan, franchise, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, project, κωδικες, pike, rules, space, ταξιδι, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα