Τα πρώτα βήματα των "μπέμπηδων"

Στην Ξάνθη οι "μπέμπηδες" του Γιώργου Δώνη άρχισαν να ...μπουσουλάνε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη δεύτερη αγωνιστική στο Ολυμπιακό Στάδιο έκαναν τα πρώτα τους ...βήματα.

Με εμφάνιση γεμάτη πάθος και ενέργεια, το νεανικό σύνολο του Παναθηναϊκού έβγαζε ...φωτιές
και πήρε άλλη μια σημαντική νίκη κόντρα στη Λαμία, μηδενίζοντας παράλληλα το βαθμολογικό...κοντέρ.

Νομίζω ότι λίγοι περίμεναν αυτή τη θετική εικόνα της "νουβέλ βαγκ" των Πράσινων και μάλιστα τόσο νωρίς στη σεζόν. Πάντως ο Γιώργος Δώνης το πίστευε και το δήλωνε. Γιατί ήξερε πόσο έχουν δουλέψει ο ίδιος και οι συνεργάτες του και ιδιαίτερα πόσο έχουν ιδρώσει αυτά τα παιδιά στις προπονήσεις.

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ...τυχαίο και αυτό το 2Χ2 του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήρθε από το ...πουθενά. Είναι προϊόν σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Μια μίξη ταλέντου, νεανικού ενθουσιασμού και σωστών κινήσεων από τον πάγκο.

Ο Δώνης κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει μια ομάδα, την οποία χαίρεσαι να τη βλέπεις στο γήπεδο. Χωρίς το βασικό φορ στη διάθεση του και με περιορισμένες μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών...

Ασφαλώς και δεν έχουν πετύχει ακόμα τίποτα σημαντικό οι Πράσινοι. Είναι στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης διαδρομής. Άλλωστε το "μηδέν" στη βαθμολογία, αντί για το + 6 θυμίζει την ...ανηφόρα που ανεβαίνει αυτή η ομάδα...

Όμως είναι ένα μικρό επίτευγμα το χειροκρότημα του κόσμου. Η αναγνώριση της προσπάθειας. Η παρουσία λίγων χιλιάδων φιλάθλων, οι οποίοι θα γίνουν περισσότεροι στο επόμενο παιχνίδι. Εξαιτίας αυτών των παιδιών.

Στο ματς με τη Λαμία φάνηκαν τόσο οι πολλές δυνατότητες που έχει ο Παναθηναϊκός, όσο και οι αδυναμίες αυτής της ομάδας. Αν και οι Πράσινοι προσέγγισαν σωστά το παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ, η ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους "βραχυκύκλωσε" το Τριφύλλι και πρόσθεσε αρκετό άγχος στον Παναθηναϊκό.

Ο Δώνης αντιλήφθηκε αρκετά γρήγορα το πρόβλημα που υπήρχε, έκανε την κίνηση - ματ με την αλλαγή συστήματος (το 3-4-3 έγινε 4-2-3-1) και δεν δίστασε να ρίξει στο παιχνίδι ένα 19χρονο και ένα 17χρονο. Οι Καμπετσής και Εμμανουηλίδης άλλαξαν την εικόνα του Τριφυλλιού, έκαναν πιο απειλητική την ομάδα τους και έδωσαν στο Παναθηναϊκό αυτό που του έλειπε. Επιθετική "πνοή".

Με την παρουσία του ορεξάτου Καμπετσή στην κορυφή της επίθεσης, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ένα ...κανονικό φορ. Ο νεαρός στραικερ είχε θράσος στο παιχνίδι του, κέρδισε αρκετές "μονομαχίες", έπαιξε σωστά το ρόλο του και έβαλε το ...ποδαράκι του για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του ....speedy Εμμανουηλίδη, ο οποίος πήρε προσωπική ...ρεβάνς για τις χαμένες ευκαιρίες στην Ξάνθη, σκόραρε το "παρθενικό" του γκολ με την πρώτη ομάδα και έδωσε την επιθετική λύση την κατάλληλη στιγμή.

Νεανική "λάμψη" και από τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δείχνει αρκετά βελτιωμένος στο παιχνίδι του. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ πήρε πρωτοβουλίες και κέρδισε το πέναλτι που "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του.

Σίγουρα θα έρθουν και οι δύσκολες στιγμές στην πορεία και εκεί το πρόβλημα θα είναι η διαχείριση της κατάστασης. Τόσο πνευματικά, όσο και αγωνιστικά... Για την ώρα, τα πιτσιρίκια μπορούν να χαρούν τη στιγμή. Το αξίζουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα