Τα πρόσωπα – νικητές της πρώτης εβδομάδας

Μετά την συμπλήρωση μίας εβδομάδας στο Μουντιάλ έχουμε κάποια πρόσωπα που έχουν λάμψει. Σε άρθρο της η Guardian αναφέρει τους ανθρώπους – νικητές σε αυτό το πρώτο διάστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

ΝΤΕΝΙΣ ΤΣΕΡΙΣΕΦ
Η Ρωσία ήταν η έκπληξη του τουρνουά μέχρι στιγμής δείχνοντας πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Με βάση τα τρέχοντα στατιστικά η Ρωσία έχει καλύψει τους περισσότερους χώρους ανά αγώνα από
οποιαδήποτε άλλη ομάδα του τουρνουά. Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά από την οικοδέσποινα είναι ο Ντένις Τσερίσεφ. Ο 27χρονος επιθετικός που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ισπανία και από το 2016 ανήκει στη Βιγιαρεάλ. Ο Τσερίσεφ έχει προσδώσει μεγάλη δύναμη στην αριστερή πλευρά, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει δείξει ηρεμία και μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια του ακόμη και υπό πίεση. Προσθέστε και τα 3 τέρματα που έχει πετύχει έως τώρα φια να ολοκληρωθεί η εξαιρετική του εικόνα σε αυτό το Μουντιάλ.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Χωρίς αυτόν η Πορτογαλία θα ήταν μία διαφορετική ομάδα. Ουσιαστικά με την δική του παρουσία και το χατ τρικ που πέτυχε με την Ισπανία, απέτρεψε την ήττα της Πορτογαλίας και πέτυχε επίσης το νικητήριο τέρμα με το Μαρόκο, φέρνοντας την ομάδα του πολύ κοντά στην πρόκριση.

ΓΚΑΡΕΘ ΣΑΟΥΘΓΚΕΪΤ
Άνθρωπος με «ριζοσπαστική ευαισθησία», όπως τον χαρακτήρισαν οι Αμερικανοί. Παρουσιάζει ένα νεανικό συγκρότημα, με διαφορετικό προσανατολισμό απ΄ότι στο παρελθόν και έχοντας κρατήσει ήρεμα τα αποδυτήρια, βλέπει την ομάδα του να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, παρά την απειρία πολλών παικτών. «Πάλεψε» ως το τέλος για τη νίκη με την Τυνησία και τα κατάφερε. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η νίκη και με τον τρόπο που ήρθε, στη λήξη της αναμέτρησης θα βοηθήσει την Αγγλία να αποδώσει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια.

ΑΛΙΟΥ ΣΙΣΕ
Αυτό που έχει παρουσιάσει η Σενεγάλη δεν είναι εικόνα τυπικής Αφρικανικής ομάδας. Στην μεγάλη νίκη επί της Πολωνίας με 2-1 εμφάνισε ένα σύνολο χτισμένο πάνω στην αμυντική πειθαρχία και την έξυπνη χρήση του χώρου, στοιχεία άγνωστα, που δεν ταιριάζουν με τα στερεότυπα των Αφρικανών. «Βλέπετε πολλούς Αφρικανούς παίκτες σε ευρωπαϊκούς συλλόγους", είπε ο νεαρός τεχνικός. «Τώρα χρειαζόμαστε προπονητές της Αφρικής να προχωρήσουν το ποδόσφαιρο μπροστά, προς όφελος της ηπείρου μας».

ΙΡΒΙΝΓΚ ΛΟΣΑΝΟ
Από όλους τους παίκτες που αναφέρονται ως πιθανά νέα αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λίγοι έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής. Ο Χακίμ Ζιγιές του Μαρόκου έχει δείξει λίγα πράγματα, τα ίδιο και ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ. Μόνο ο Λοζάνο του Μεξικού, έχει αναγκάσει πολλούς ειδικούς και μη του ποδοσφαίρου να καθίσουν και να τον δουν με προσοχή. Πέτυχε το μοναδικό τέρμα στην τεράστια νίκη επί της Γερμανίας και δικαίως ανακυρήχτηκε ο MVP της αναμέτρησης. Τώρα ο άσος της Αϊντχόφεν πρέπει να το κάνει και απέναντι στη Ν. Κορέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα