Τα μάτια τους 14 στον Ολυμπιακό

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος της διπλής αναμέτρησης τουΟλυμπιακού με τη Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχει και τοέξω-αγωνιστικό. Αυτό που έχει να κάνει με το οπαδικό κομμάτι και τους τεράστιουςκινδύνους που κρύβουν οι δύο αυτέςαναμετρήσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να υποδεχτούν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης,στις 14 Φεβρουαρίου, την Ντιναμό και τους οπαδούς της. Άγνωστος ο αριθμός τους,αλλά σίγουρα θα είναι αρκετοί, εκτός κι αν οι δύο ομάδες αποφασίσουν να μην υπάρξειμετακίνηση οπαδών, όπως είχε γίνει με την Κροατική Ριέκα.

Θα μου πείτε και πού είναι το πρόβλημα

κι άλλες ομάδες έχουνέρθει με αρκετούς οπαδούς τους στον Πειραιά και δεν υπήρξαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις,ιδιαίτερα προβλήματα.

Σωστό. Μόνο που εδώ μιλάμε για μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση,άκρως επικίνδυνη για τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από την αγωνιστικήεπικινδυνότητα του ματς.

Οι οπαδοί της Ντιναμό, είναι ουσιαστικά αυτοί που αντιστάθηκανστους Ρώσους στρατιωτικούς, στο θερμότατο επεισόδιο πριν από λίγο καιρό. Είναιεκείνοι που ηγούνται του ακροδεξιού κομματιού, που είναι και το συντριπτικό μέρος,του Ουκρανικού στρατού. Είναι απόλυτοι στις ακραίες απόψεις τους, υιοθετούν,χωρίς ίχνος αναστολής, άκρως φασιστικές πρακτικές και φιλοναζιστηκές ιδέες.



Λευκές στολές και κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, σβάστικες, εμετικάσυνθήματα και πανό για τους μαύρους, ακόμη και της ομάδας τους και άκρως προκλητικοίμε τους αντίπαλους μαύρους ποδοσφαιριστές. Κανένας φόβος τιμωρίας, δεν τους απασχολεί,αυτοί είναι.

Αποτελούν, ίσως, το χειρότερο ακροδεξιό ποδοσφαιρικό στίγμα τηςΕυρώπης, με το οποίο τα έβαλαν, τουλάχιστον μπροστά στα φώτα, πολλοί πολιτικοίκαι ηγέτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και κατόπιν της ίδιας της Ουκρανίας, αλλάκανείς δεν βγήκε νικητής.

Έχουν τεράστιο «ρεύμα» μέσα στην αστυνομία, στον στρατό καιύστερα από την πολιτική αποσταθεροποίηση στην περιοχή, έχουν «γιγαντωθεί» γιατίπαρουσιάστηκαν ως «πατριώτες» στα μάτια του κόσμου και ως οι μόνοι που κοίταξαντην Ρωσία του Πούτιν χωρίς να φοβηθούν.

Απαγορεύουν, όσο μπορούν, την είσοδο μαύρων θεατών στογήπεδο, ακόμα κι αν υποστηρίζουν την ομάδα τους, θεωρούν κατώτερο είδος ανθρώπουτους μαύρους και πιστεύουν πως δεν πρέπει να ζουν υπό τις ίδιες συνθήκες.

Αναφέρονται στην εξέδρα τους ως «ο λευκός στρατός» και ως «100%λευκή εξέδρα» και το θεωρούν τιμή τους.

Αυτό λοιπόν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του.Την προκλητικότητα των «λευκών» της Ντιναμό, που θα πρέπει να μην παρασύρει παίκτεςκαι θεατές. Σε αρκετά από τα παιχνίδια τους ακούγονται διάφορες ιαχές όταναγωνίζεται στην αντίπαλη ομάδα μαύροι παίκτες, ενώ έχουν επιτεθεί αρκετές φορέςσε αντιπάλους ποδοσφαιριστές αλλά κυρίωςσε αντίπαλους θεατές.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να… μπουνστο μάτι των φασιστοειδών της Ντιναμό, όμως οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να έχουνπροετοιμάσει αρχικά τους παίκτες της ομάδας και στη συνέχεια τους οπαδούς τουςώστε να μην υπάρξουν από την πλευρά τους παρατράγουδα που μπορεί να στοιχίσουνστον Ολυμπιακό στην προσπάθειά του για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα