Τα μάγια του Λιβάγια (video)

Στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ο ερχόμενος από τον πάγκο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε το γκολ νίκης απέναντι στην Γκόρνικ! Η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο νίκησε 1-0 τους πιο έτοιμους Πολωνούς με ενθαρρυντική εικόνα!

Η νέα ΑΕΚ θα πρεσάρει αρκετά

Αν κάτι βγήκε στο γήπεδο από όσα είχε προαναγγήλει ο Μιγκέλ Καρντόσο κατά την άφιξή
του είναι το πρέσινγκ. Οι παίκτες της ΑΕΚ από την αρχή του αγώνα κυνήγησαν αρκετά την Γκόρνικ και της δυσκόλεψαν την κυκλοφορία.

Δεν θα ήταν δυνατό να παίζουν σε τόσο υψηλούς ρυθμούς σαράντα-πέντε λεπτά! Ο ρυθμός έπεσε, η Γκόρνικ πήρε αρκετές στατικές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.

Ουσιαστικά δύο φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο. Ένα σουτ του Γιακουμάκη στο ενδέκατο λεπτό το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Χούντι και ένα σουτ από εξαιρετική θέση του Ανγκούλο. Ο Ισπανός φορ της Πολωνικής ομάδας ήταν όμως αρκετά άστοχος από την γωνία της μικρής περιοχής!

Λιβάγια και... γκοοοολ

Μια από τις αλλαγές με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο Μάρκο Λιβάγια. Με τον Κροάτη στο γήπεδο η ΑΕΚ άμεσα έγινε επικίνδυνη!

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε. Ο Κλωναρίδης τον έβγαλε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και αυτός με χαρακτηριστική άνεση νίκησε τον Χούντι για το 1-0 (51').

Η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλύτερη επιθετικά αλλά ευάλωτη αμυντικά. Οι Πολωνοί απείλησαν σε στατική φάση με κεφαλιά του Σέκουλιτς που έφυγε άουτ (53'), είχαν δοκάρι με σουτ του Χιμένεθ και πάλι από στατική φάση (55') και ένα χαμένο τετ-α-τετ του Ανγκούλο στο 64ο λεπτό με τον Ισπανό να σουτάρει άουτ.

Η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο είχε μια καλή φάση με τον Λιβάγια στο 56ο λεπτό αλλά ο Κροάτης ήταν άστοχος! Οι αλλαγές χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα αν και η ΑΕΚ συνέχισε να πρεσάρει ασταμάτητα!

Νίκη στο πρώτο φιλικό απέναντι σε πιο έτοιμη ομάδα είναι σίγουρα μια θετική είδηση!

ΑΕΚ : Αθανασιάδης (35' Τσιντώτας, 67' Μπάρκας)- Παουλίνιο (46' Σταμούλης, 86' Παουλίνιο), Οικονόμου, Βράνιες (46' Σβάρνας), Χουλτ - Γαλανόπουλος (46' Σιμάο), Κρίστιτσιτς (46' Σιμόες) - Ντέλετιτς (66' Μπότος, 88' Κρίστιτσιτς), Ζεράλντες (30' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (71' Σαρδέλης) - Γιακουμάκης (25' Κλωναρίδης)

ΓΚΟΡΝΚ : Χούντι - Σέκουλιτς, Βισνιέβσκι, Μποχνιέβιτς, Γιάνζα - Ζαπόλνικ (59' Κράφτσικ), Μάτρας, Μπαΐνοβιτς, Μπάιντου (81' Σίσλακ) - Χιμένεθ, Ανγκούλο
Keywords
Τυχαία Θέματα