Τα φώτα σε Μιλάνο και ''Πριγκηπάτο''

Μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον πρώτο και δεύτερο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ίντερ επιστρέφει στη διοργάνωση και φιλοξενεί τη Τότεναμ, η αήττητη Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη PSV, η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στο Μπριζ και η Μονακό παίζει με την Ατλέτικο.

2ος όμιλος

Ίντερ - Τότεναμ

Πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την Ίντερ που επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 6 χρόνια παίζοντας για 12η φορά. Οι νερατζούροι έχασαν στο πρωτάθλημα από τη Πάρμα στην έδρα τους.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε φάση ομίλων την περίοδο 2010-2011 με την Τότεναμ να κερδίζει στο ''White Hart Lane'' 3-1 και την Ίντερ να νικά στο Μιλάνο 4-3 σε ένα ματς που προηγήθηκε 4-0 και τα ''σπηρούνια'' μείωσαν με τρία γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο φινάλε.

Ο Κροάτης Βρσάλικο που χτύπησε στο ματς με την Εθνική και ο Αργενινός Λαουτάτο Μαρτίνες δεν υπολογίζονται από τον Σπαλέτι, ενώ διαθέσιμος είναι ο Ντ' Αμπρόσιο.
Η Τότεναμ προέρχετα από ήττα στο πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει προβλήματα καθώς στο Μιλάνο δεν ταξίδεψαν οι Ντέλε Άλι, Λιορίς, Αλντερβάϊρελντ, Σισοκό και Τρίπιερ. Καλύτερη πορεία για τη Τότεναμ στη διοργάνωση τα προημιτελικά της περιόδου 2010-2011.

Πιθανές 11αδες

Ίντερ (4-2-3-1): Χαντάνοβιτς - Ντ' Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ενρίκε - Μπρόζοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο - Πέρισιτς, Ναϊνγκολάν, Καντρέβα - Ικάρντι

Τότεναμ(4-4-2): Φορμ - Οριέ, Βερτόνγκεν, Σάντσες, Ρόουζ - Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Γουίνκς - Λούκας Μόουρα, Κέιν

Μπαρτσελόνα - PSV

Η αήττητη τα τελευταία πέντε χρόνια στο Καμπ Νόου Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την PSV . Οι Καταλανοί που κέρδισαν και τα πέντε περσινά ματς στην έδρα τους, έχουν 15/15 μέσα στο σπίτι τους και υποδέχονται τους Ολλανδούς για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το μακρινό 1997 στη φάση των ομίλων με τις δύο αναμετρήσεις να τελειώνουν 2-2 σε Αϊντχόφεν και Βαρκελώνη. 16η σεζόν στη διοργάνωση για τη PSV με τον Μαρκ Φαν Μπόμελ να επιστρέφει ως αντίπαλος κόντρα στην ομάδα που κέρδισε πρωτάθλημα και champions league με τη φανέλα των ''μπλαουγκράνα''..

Πιθανές 11αδες

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν - Σέρχι Ρομπέρτο, Ομτιτί, Πικέ, Άλμπα - Μπουσκέτς, Κουτίνιο, Ράκιτιτς - Ντεμπελέ, Σουάρες, Μέσι

PSV: 4-3-3): Ζουτ - Ντούμφρις, Φιρχέφερ, Σβάαμπ, Ανζελίνιο - Χέντριξ, Περέιρο, Ροσάριο (ή Γκουτιέρες) - Μπέρχβαϊν, Λουκ ντε Γιονγκ, Λοσάνο

1ος όμιλος

Μπριζ - Ντόρτμουντ

Πίσω στους ομίλους η Μπριζ για 2η φορά στα τελευταία τρία χρόνια. ενώ η Νόρτμουντ θέλει να σβήσει την περσινή της πορεία που έφυγε νωρίς από το θεσμό. Οι Βέλγοι δεν έχουν περάσει ποτέ τον όμιλο ενώ μετρούν και 8 ήττες στη σειρά.

Μπριζ και Ντόρτμουντ έπαιξαν προκριματικά το 2003 για να μπούνε στους ομίλους με τους Βέλγους να παίρνουν τη πρόκριση.Οι ''Βεστφαλοί'' τερμάτισαν 4οι στη Γερμανία πέρσι και βρίσκονται στους ομίλους για 7η φορά τα τελευταία 8 χρόνια. Η Ντόρτμουντ ταξίδεψε χωρίς τους τραυματίες Τοπράκ, Γκερέϊρο, Αλκάθερ και Ντιλέϊνι.

Μπριζ(3-5-2): Λέτιτσα – Πουλέν, Μίτροβιτς, Ντένσβιλ – Μποναβεντούρε, Φόρμερ, Ριτς, Φανάκεν, Γκρούνεφελντ – Ρεζάι, Γουέσλεϊ

Ντόρτμουντ(4-2-3-1): Μπούρκι – Πίστσεκ, Ακάντζι, Ντιαλό, Σμέλτσερ – Νταχούντ, Βίτσελ – Πούλισιτς, Ρόις, Σάντσο – Φιλίπ

Μονακό - Ατλέτικο Μαδρίτης

Πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πριγκηπάτο. Οι ''Μονεγάσκοι'' υποδέχονται τους ''ροχιμπλάνκος'' που ποκλείστηκαν νωρίς την περσινή σεζόν όμως συνέχισα στην και στη συνέχεια κέρδισαν το Europa League νικώντας τη Μαρσέιγ στο τελικό με 3-0.
Οι Γάλλοι έφτασαν ημιτελικά τη σεζόν 2016-2017 όμως πέρσι τερμάτισαν στο βυθό του ομίλου τους. Η ομάδα του Ζαρντίμ είναι χωρίς νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια, κερδίζοντας τη Ντόρτμουντ τον Απρίλιο του 2017 στους προημιτελικούς. Φιναλιστ το 2004 η Μονακό παραμένει η μοναδική Γαλλική ομάδα που έφτασε μέχρι το τελικό.

Φιναλιστ το 2014 και το 2016 η Ατλέτικο κέρδισε μόλις ένα ματς την περσινή σεζόν. Η ομάδα του Σιμεόνε έχει πανηγυρίσει ήδη τον τίτλο του ευρωπαϊκού ''Super Cup'' κόντρα στη Ρεάλ τον Αύγουστο και μετρά μόλις μια ήττα στα τελευταία 14 ματς στη διοργάνωση.Ο Τομάς Λεμάρ συναντά την πρώην ομάδα του με την οποία πανηγύρισε τίτλο στη Γαλλία. Από την άλλη και ο Φαλκάο θα βρει παλιούς γνωστούς καθώς φόρεσε τη φανέλα των Ισπανών από το 2011 μέχρι το 2013.Προβλήματα έχει ο Ζαρντίμ καθώς δεν υπολογίζει στους Σούμπασιτς, Ράτζι, Γκολόβιν, Λόπες, όπως και ο Σιμεόνε που δεν έχει στην διάθεση του τους Κάλινιτς, Βιτόλο και Αρίας.

Πιθανές 11αδες

Μονακό(4-1-4-1):Μπενάλιο – Χένρικς, Γκλικ, Ζέμερσον, Σιντιμπέ – Αΐτ Μπενασέρ – Τσαντλί, Τίλεμανς, Αολού, Γκραντσίρ – Φαλκάο

Ατλέτικο(4-4-2): Όμπλακ – Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένεθ, Φελίπε Λουίς - Λεμάρ, Σαούλ, Κόκε, Κορέα - Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα
Keywords
Τυχαία Θέματα