Τα "μπράβο" του Μαρτίνς δείχνουν τη φιλοσοφία του

Το παιχνίδι με την Μπερ Σεβά ήταν αρκετά σημαντικό για τον προγραμματισμό του Πέδρο Μαρτίνς και του επιτελείου του, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε για πρώτη φορά σε αγωνιστικό ρυθμό τους Έλληνες και ξένους διεθνείς του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να διαπιστώσει για πόση ώρα μπορούν να δουλέψουν σε υψηλή ένταση οι πλέον ταλαιπωρημένοι από αγωνιστικές υποχρεώσεις παίκτες της ομάδας. Στα πρώτα 20 με 30 λεπτά ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο
λειτουργίας της ομάδας του και δεν ήταν λίγες οι φορές που μοίρασε "μπράβο" απλόχερα στους παίκτες του.

Ο ένας από τους δύο άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η ικανοποίηση του Μαρτίνς, ήταν η σωστή και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας. Η αλλαγή πλευρών και η επιλογή της σωστής πτέρυγας στο επιθετικό κομμάτι με την μπάλα να κυκλοφορεί γρήγορα και χωρίς λάθη, είναι ένα από τα στοιχεία που προφανώς έχει ζητήσει από νωρίς στο τακτικό κομμάτι ο Πορτογάλος τεχνικός. Έτσι με κάθε σωστή συνεργασία που απελευθέρωνε παίκτες στην επίθεση, ο Μαρτίνς δεν δίσταζε να δώσει συγχαρητήρια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τονίζοντας ένα σημαντικό ζητούμενο, εν όψει της νέας σεζόν. Πρωταγωνιστές στην καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν οι Φορτούνης, και Σουρλής, ενώ σημαντικές ήταν και οι ώριμες επιλογές των μπακ του Ολυμπιακού, Κούτρη και Ομάρ.

Το δεύτερο τακτικό σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως ο προπονητής των Πειραιωτών ήταν η τήρηση των έγκαιρων αμυντικών μεταβάσεων εκ μέρους των παικτών του. Όταν η μπάλα χανόταν στη μεσαία γραμμή, η επιθετική τριάδα των ερυθρόλεκων στο ξεκίνημα του ματς (Ντουρμισάι, Ποντένσε, Μασούρας) είχε τα τρεξίματα για να λειτουργήσει άμεσα με αμυντικό προσανατολισμό και αυτό ήταν κάτι που άρεσε στον Πορτογάλο.

Όλα αυτά μέχρι το πρώτο μισάωρο, γιατί στη συνέχεια η τακτική προσέγγιση του ματς πήγε περίπατο, εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού της Μπερ Σεβά, που έμεινε ατιμώρητο με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα