Τα PC κυριαρχούν στο game development, αλλά το Nintendo Switch βρίσκεται σε ανοδική πορεία

Για ρίξτε μια ματιά

H διαμάχη μεταξύ των PC gamers και των console gamers παραμένει ζωντανή εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο οι developers δείχνουν φανερά την προτίμησή τους στα PC.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε δείγμα 4.000 developers, η οποία διεξήχθη από την UBM, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το GDC (Game Developers Conference), το 66% των developers εργάζεται

ήδη πάνω σε κάποιο game για τα PC, ενώ το 60% δηλώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να αναπτύξει games για τα PC. Να σημειωθεί ότι οι ερωτηθέντες είχαν την δυνατότητα να δώσουν περισσότερες από μία απαντήσεις.

Μετά τα PC οι developers ενδιαφέρονται περισσότερο να αναπτύξουν games στο Nintendo Switch (το ποσοστό αγγίζει το 45%), ωστόσο μόλις το 18% εξ' αυτών εργάζονται ήδη σε κάποιον τίτλο του Switch. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο μικρότερο install base της κονσόλας, αλλά και στην πιο αυστηρή πολιτική της Nintendo. Προφανώς ένας developer είναι πιο εύκολο να αναπτύξει ένα game στο Switch απ' ότι στο Wii U, ωστόσο οι Microsoft και Sony είναι πολύ πιο “φιλικές” προς τους indie developers.

Αξίζει να σχολιάσουμε ότι αν και η Microsoft παρέχει αρκετά κίνητρα στους developers μέσω της παροχής δωρεάν development kits, του Xbox Game Preview και του προγράμματος ID@Xbox, μόλις το 28% εξ' αυτών έδειξαν να προτιμούν το Xbox One.

Πηγή: PCMag Greece

IGN Greece Monster Hunter: World x The Witcher 3: Wild Hunt - Available Now Trailer God Eater 3 - Launch Trailer Sekiro Shadows Die Twice: Κυκλοφόρησαν οι απαιτήσεις συστήματος

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα