Συνελήφθη ο άνθρωπος πίσω από τα Football Leaks

Η ουγγρική αστυνομία συνέλαβε τον Πορτογάλο Ρουί Πίντο, τον άνθρωπο πίσω από τις αποκαλύψεις των Football Leaks.

Ο 30χρονος από το Οπόρτο, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βουδαπέστη όπου συνελήφθη, με τις πορτογαλικές αρχές να ζητούν την έκδοσή του καθώς εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για εκβίαση στην χώρα της Ιβηρικής.

«Ο Πίντο είναι ένας άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο και είχε εξοργιστεί από τις πρακτικές που κυριαρχούν στο άθλημα. Αποφάσισε να συμβάλλει
στην δημόσια γνώση όσον αφορά τις εγκληματικές αυτές πρακτικές. Αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των Football Leaks και ήταν η πηγή πολλών διαρροών που οδήγησαν σε έρευνες των αρχών στη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι τους σε ανακοίνωσή τους.

Οι αποκαλύψεις των Football Leaks ξεκίνησαν το 2016 με διαρροές εγγράφων που αφορούσαν φοροδιαφυγή σούπερ σταρ όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Θεωρείται ύποπτος για την διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Μπενφίκα που οδήγησαν σε κατηγορίες εναντίον της ομάδας για επιρροή στους διαιτητές.

Ο «φερόμενος» ως χάκερ, αποκάλυψε επίσης έγγραφα που αφορούσαν το επενδυτικό fund Doyen Sports και τον ρόλο του στην εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών. Το fund αργότερα του έκανε μήνυση στην Πορτογαλία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, τα Football Leaks σε συνεργασία με ευρωπαϊκά ΜΜΕ ξεκίνησαν αποκαλύψεις για τις παραβιάσεις του Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ από Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, για συγκάλυψη υπόθεσης ντόπινγκ από την Ρεάλ Μαδρίτης για τον Σέρχιο Ράμος, αλλά και τα σχέδια των «μεγάλων» της Ευρώπης για δημιουργεία κλειστής Σούπερ Λιγκ στην Γηραιά Ήπειρο.

Οι δικηγόροι του Πίντο αναφέρουν ότι ο πελάτης του δέχεται απειλές κατά της ζωής του λόγω των αποκαλύψεων στις οποίες έχει προβεί, ενώ οι Πορτογάλοι τονίζουν ότι η διαδικασία έκδοσής του στη χώρα μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα