Συνεχίζει το ταξίδι η Γκοφ

Με απίστευτη ηρεμία και με τένις αξιοζήλευτο ο Κόρι Γκοφ κατάφερε να παράσει στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον, αφού επικράτησε με 2-1 (6-3/7-6/7-5)σετ της μαχητικής και ιδιαίτερα δυναικής Πολόνα Χέρτσογκ.

Η 15χρονη Γκοφ, στο πρώτο σετ έδειξε επηρεάζεται από το γεγονός πως έπαιζε στο κατάμεστο κεντρικό κορτ και όλοι είχαν βρεθεί εκεί ουσιαστικά για να δουν την ίδια. Έκανε εύκολα λάθη από τα οποία έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και την ηρεμία της. Ο Σλοβένα Χέρτσογκ, έπαιζε με δύμανη και αρκετά έξυπνα
απέναντι στο "παιδί θαύμα".

Το 1ο σετ πάει εύκολα στα χέρια της με 6-3 και η αρχή του 2ου έχει την ίδια εικόνα. Η Χέρτσογκ είναι καλύτερη, πιο δυναική και πιο ήρεμη. Μέχρι το 4-2. Εκεί λες και κάποιος γύρισε έναν διακόπτη στην Γκοφ και άλλαξε όλο της το παιχνίδι. Έδειχνε πιο ήρεμη και πιο σίγουρη. Πήρε το γκέιμ κάνοντας το 4-3 και από απροσεξία της χάνει το επόμενο μένοντας πίσω με 5-3. Η Σλοβένα από την πλευρά της αρχίζει και πιέζεται αρκετά. Δείχνει να κάνει πιο εύκολα το λάθος και σπαταλά και τα δύο ματς πόιντς που είχε. Η Γκοφ πάει το σετ στο τάι μπρέικ και τελικά είναι αυτή που θα ολοκληρώσει την ανατροπή και θα κάνει το 1-1 στα σετ.

Στο 3ο σετ έχει μπει σαν σίφουνας. Βρίσκεται μπροστά με 4-1 και δείχνει πως θα τελειώσει εύκολα το παιχνίδι. Η Χέρτσογκ όμως αν και με πρόβλημα στη μέση της (πήρε ιατρικό τάιμ άουτ) καταφέρνει να στριμώξει την Γκοφ και το 4-1 το μετατρέπει σε 4-4. Το παιχνίδι πάει μία σου και μία μου, μέχρι το 5-5. Εκεί η Γκοφ δείχνει πως η πίεση δεν θα την καταβάλει. Ίσα, ίσα που δείχνει να διαχειρίζεται εξαιρετικά τις συνθήκες του αγώνα και η 15χρονη τελειώνει το ματς μέσα σε αποθέωση από το κοινό στο κεντρικό κορτ και με το 3-1 βρίσκεται στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον.
Επόμενη αντίπαλος της Αμερικανής θα είναι η Σιμόνα Χάλεπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα