Συναγερμός στα Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες από την Πάτρα – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καθώς από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται τρεις χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου. Οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν, και έκτοτε σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας

– Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ και 4 όχηματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι διασώστες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, με το πρώτο φως της ημέρας θα πετούσαν drone για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους 3 αγνοούμενους, ενώ παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα , δεδομένου ότι στην απόκρυμνη περιοχή δεν υπάρχει σήμα.

“Διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ”

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία”, είπε ο κ. Άγριος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα