«Σύμβολο ο Αντετοκούνμπο» (video)

O απεσταλμένος των καναλιών Novasports στο Μιλγουόκι, Γιαννίκος Δούσκας, μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Τζέισον Κέχνερ και το Spectrum, τηλεοπτικό δίκτυο στην πολιτεία του Γουισκόνσιν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απήχηση του ΝΒΑ στην Ελλάδα πριν και μετά τον Αντετοκούνμπο:
«Οι Σικάγο Μπουλς είχαν πολλούς οπαδούς λόγω Τζόρνταν, οι Λέικερς και οι Σέλτικς από τα 80's, όλοι ήξεραν τα ''κακά παιδιά'' των Ντιτρόιτ Πίστονς, ή αργότερα τους Σπερς, γιατί ο Πόποβιτς έχει την νοοτροπία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τους Μπακς τους ξέραμε, αλλά θεωρούνταν μικρότερη ομάδα. Τώρα πλέον όλοι αγαπούν τους Μπακς. Φυσικά λόγω του Γιάννη, αλλά και των άλλων παικτών. Δεν είχαμε ποτέ παίκτη στην κορυφή του κόσμου, τώρα ο Γιάννης πηγαίνει για το βραβείο του MVP. Είναι μαγικό και αποτελεί ένα σύμβολο, γιατί είναι γιος μεταναστών. Είναι κάτι σημαντικό για την κοινωνία».

Για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι στις ΗΠΑ παρακολουθούν τους ευρωπαϊκούς αγώνες στα μπαρ και αν οι Έλληνες οπαδοί του μπάσκετ ξενυχτούν για να δουν τα ματς του ΝΒΑ: «Ξενυχτούν αλλά όχι στα μπαρ γιατί το ωράριο είναι διαφορετικό. Το τελευταίο ματς ήταν στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Όμως οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί αυξάνονται, χιλιάδες παρακολουθούν αυτά τα ματς και φυσικά τους Μπακς λόγω του Γιάννη. Είναι σαν ένας ήρωας, ένας Μεσσίας. Είδα στο γήπεδο παιδιά με φανέλες του Γιάννη από την Εθνική Ελλάδας. Περιμένουμε να δούμε αν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να μας οδηγήσει στον τίτλο».

Για την απήχηση που έχει ο Αντετοκούνμπο στην κοινωνία του Μιλγουόκι: «Είναι κάτι που δεν το περίμενα. Όλοι μιλούν για τον Γιάννη και το γεγονός ότι είναι τόσο ταπεινός και προσγειωμένος. Μόλις μίλησα με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μου είπε ότι αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς αλλά για όλους. Είναι ο ήρωας της πόλης».
Keywords
Τυχαία Θέματα