Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Χρειάστηκε να φθάσει το ’90 για να κατορθώσει ο Ολυμπιακός να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα και να επιστρέψει στις νίκες στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Έσπασε έτσι το σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα (με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ) όπου είχε συγκομιδή μόλις ενός βαθμού από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Και πάλι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε υψηλότατο
βαθμό στο δημιουργικό τομέα. Συνολικά δημιούργησε 16 τελικές προσπάθειες. Σαφώς και είναι σημαντικό για ένα σύνολο να παράγει ευκαιρίες. Ωστόσο, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Το παραδέχθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τελευταίο σφύριγμα, πως θα πρέπει να βρεθεί λύση για να έρχεται πιο γρήγορα το γκολ.

Κόντρα στον Απόλλωνα, τη λύτρωση την έδωσε ο τρίτος στην ιεραρχία φορ που ήρθε από τον πάγκο στο 75’. Ο Δημήτρης Μάνος μπήκε και ένα τέταρτο μετά, με μία ενέργεια που μπορεί να κάνει μόνο ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζει καλά τη θέση του επιθετικού, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και όλους όσοι σχετίζονται με τους «ερυθρόλευκους» στον έβδομο ουρανό.

Ήταν το τρίτο ματς από τα οκτώ της περιόδου στο πρωτάθλημα, στα οποία οι παίκτες του Μαρτίνς κυνήγησαν έως το τέλος τη νίκη. Τα κατάφεραν με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Είναι σαφές πως αυτό το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς έχει παίκτες με χαρακτήρα και είναι μία ομάδα με μέταλλο, όπως ακριβώς ταιριάζει στο DNA του Ολυμπιακού. Ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς και μονάχα με τέτοια νοοτροπία μπορεί να ελπίζει η ομάδα του Πειραιά σε ανατροπή, προς όφελός της, της εικόνας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Keywords
Τυχαία Θέματα