"Σβηστή" νίκη με Ενσικουλού! (video)

Ο Ατρόμητος δεν χρειάστηκε να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης προκειμένου να κερδίσει τον Λεβαδειακό. Ίσως και γιατί η ομάδα της Βοιωτίας στο βαθμό που της αναλογούσε, αγωνιστικά και ποιοτικά, δεν έπαιξε σαν… κομπάρσος στο ματς!

Καθοριστικό το γκολ του Ενσικουλού στο 16ο λεπτό. Εξαιρετικές οι επεμβάσεις του Μπάγιτς στις ευκαιρίες που δημιούργησε, μην φανταστείτε.. όχι πολλές, στο δεύτερο ημίχρονο ενώ στο φινάλε ο Νανγκίς κι ο Σαβαντογκό με δυνατά σουτ έφεραν την ανησυχία στο Περιστέρι
δίχως όμως να βρούνε στόχο και να αλλοιώσουν ένα «δίκαιο» αποτέλεσμα!

Το πρώτο μέρος

Με σύστημα 3-4-1-2 παρέταξε την ομάδα του ο Νταμίρ Κάναντι έχοντας μπροστά από τον Μέγερι τους Καρασαλίδη, Ρισβάνη, Χατζηισαϊα. Στα πλάγια οι Μπρούνο και Νάστος με τους Μαντσόν, Ούμπιδες στον κάθετο άξονα. Πιο μπροστά ο Ενσικουλού και στην κορυφή οι Κουλούρης, Ουάρντα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου που επανήλθε στον πάγκο μετά την τιμωρία του, παρέταξε μια ομάδα σχεδόν όμοια με αυτή που έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική με μόνη αλλαγή τον Γεωργιανό Ρεκβιασβίλι αντί του Ιβοριανού Άγκουα

Μπροστά από τον Μπάγιτς στην τετράδα της άμυνας οι Ντιόγο, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ρεκβασβίλι. Ο Ζησόπουλος με τον Κονέ στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμή έχοντας μπροστά του, τον Στανόγεβιτς, τους Γιακουμάκη, Σαβαντογκό στις πτέρυγες και τον Μαρκόφκι στην κορυφή.

Ο Ατρόμητος ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη καλή φάση στο ματς. Και τι γκολ..!!

Ο Ενσικουλού κινήθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή σε θέση μέσα – δεξιά αποφεύγοντας διαδοχικά 3-4 αμυντικούς του Λεβαδειακού (όσους βρήκε μπροστά του, εν πάσει περιπτώσει) και με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ήταν ο κυρίαρχος σε όλο το πρώτο ημίχρονο δίχως όμως να βρίσκει τρόπους για κάποια άλλη απειλή προς την εστία των Βοιωτών.

Μετά το πρώτο 25λεπτο έκανε δειλά – δειλά βήματα προς τα μπρος ο Λεβαδειακός έχοντας το πρώτο σουτ με τον Τσαμπούρη στο 28ο λεπτό πάνω από τα δοκάρια του Μέγερι.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ουάρντα έπεσε δεχόμενος μαρκάρισμα του Ζορντάο Ντιόγο. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έκρινε πως ο Αιγύπτιος έκανε «θέατρο» δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ατρομήτου.

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Λεβαδειακό αποφασισμένο να πάρει λίγα μέτρα παραπάνω στο γήπεδο.

Στο 58ο λεπτό ο Μέλεγκ με ατομική ενέργεια και σουτ σημάδεψε για πρώτη φορά, για λογαριασμό του Λεβαδειακού, την εστία του Μέγερι ο οποίος μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κατράνης νεοεισελθόντας Κατράνης (αντί του Ουάρντα) μπήκε από τα αριστερά σεντράροντας στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων.
Εκεί στα απανωτά σουτ του Ενσικουλού και Κουλούρη, ο 22χρονος γκολκίπερ Μπάγιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας εντυπωσιακά.
Στην καλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους απάντησαν οι φιλοξενούμενοι με την καλύτερη δικιά τους φάση, πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Σαβαντογκό κινήθηκε από τα αριστερά προς τα δεξιά, παράλληλα με την γραμμή της περιοχής. Σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Μέγερι να διώξει με υπερένταση.

Όσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός ανέβαινε και πιο ψηλά τολμώντας να μπει και στη διαδικασία του ρίσκου.

Στον ανοιχτό χώρου βρήκε ευκολότερη πρόσβαση ο Ατρόμητος να απειλήσει. Στο 82ο λεπτό ο Ενσικουλού σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Μπάγιτς.

Στο 90ο λεπτό ο Ναγκίς «τρόμαξε» τους φιλάθλους και τους παίκτες του Ατρομήτου καθώς σούταρε από θέση μέσα αριστερά με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το «Γάμα» της εστίας του Μέγερι.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του αγώνα. Ο Ατρόμητος έμεινε σε τροχιά κορυφής, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στα άγχη της παραμονής γνωρίζοντας πλέον πως το έργο του θα είναι δύσκολο..

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι)
Μέγερι, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Νάστος, Ούμπιδες, Μαντσόν, Ουάρντα (61’ Κατράνης), Ενσικουλού (84’ Μανούσος), Μπρούνο (74' Μπουσούλαντζιτς), Κουλούρης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου)
Μπάγιτς, Ζορντάο Ντιόγο, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγεβιτς (69’ Ναγκίς), Μαρκόφσκι, Σαβαντογκό (87’ Λιάγκας), Γιακουμάκης (24’ Μέλεγκ)

Διαιτητής : Γιώργος Τζοβάρας
Βοηθοί : Κώστας Νικολαϊδης, Σπύρος Βασιλόπουλος
4ος διαιτητής : Παναγιώτης Κουκούλας
Keywords
Τυχαία Θέματα