Σβιόντεκ – Κρεϊτσίκοβα 1-2: Έγραψε ιστορία με σπουδαία ανατροπή! (hls)

Η Κρειτσίκοβα, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Τσέχα που κατακτά το εν λόγω τουρνουά και μάλιστα το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο!
Το νούμερο 1 στον κόσμο η Ίγκα Σβιόντεκ, μετά την κατάκτηση του US Open, φιλοδοξούσε να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμη! Η Κρειτσίκοβα, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε ένα τελικό τους τελευταίους εννέα μήνες, το πρώην νούμερο 2 στον κόσμο έδειξε πως έχει βρει τον καλό της εαυτό. Δύο τελικούς

σε δύο εβδομάδες αρχής γενομένης στο Ταλίν της Εσθονίας, το οποίο κατέκτησε. Πλέον πρόσθεσε και το τουρνουά της Οστράβα στην συλλογή της και έφτασε τα εννέα ματς αήττητη.
Η Σβιόντεκ, με τη νίκη στα ημιτελικά κόντρα στην Αλεξάντροβα έφτασε τις 60 νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος ισοφαρίζοντας την Βοζνιάκι που είχε τον ίδιο αριθμό το 2017.


Στο πρώτο σετ η Σβιόντεκ ξεκίνησε ιδανικά, δείχνοντας πως μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τουρνουά.
Η 21ετών αθλήτρια από την Πολωνία πήρε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1, στο έκτο γκέιμ για το 5-1 και όλα έδειχναν πως εύκολα θα έφτασε στο 1-0 στα σετ. Μάλιστα είχε και το σερβίς για να τελειώσει το σετ. Εκείνη τη στιγμή όμως, έδειξε η Κρεϊτσίκοβα, πως βρίσκεται σε καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό.

Η Τσέχα, πήρε δύο μπρέικ για το 5-1 και 5-4, ισοφάρισε σε 5-5 πιέζοντας σημαντικά την Σβιόντεκ! Τελικά η αθλήτρια από την Πολωνία μετά από 73 λεπτά έκανε το 1-0 με 7-5!
Στο δεύτερο σετ, η Κρεϊτσίκοβα ξεκίνησε με μπρέικ, δείχνοντας πως θα παλέψει μέχρι το τέλος για να διεκδικήσει το ματς.

Ο Σβιόντεκ πήρε μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 4-4 και τελικά το δεύτερο σετ οδηγήθηκε σε τάι μπρεικ μετά από 75 λεπτά.
Στο τρίτο σετ κάθε αθλήτρια κρατούσε το σερβίς της και στο 5-3 η Κρεϊτσίκοβα, βρέθηκε να έχει συνολικά 5 ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, όμως το νούμερο ένα στον κόσμο, πάλευε για να μειώσει. Τελικά η 26χρονη Τσέχα έκανε το 6-3 μετά από 48 λεπτά και έγραψε ιστορία!
Έγινε η πρώτη Τσέχα που κατακτά το τουρνουά στην Οστράβα!
Η Κρεϊτσίκοβα, μετά την απονομή, στις δηλώσεις της, χαρακτήρισε αστέρι την Σβιόντεκ, το οποίο μάλιστα τόνισε πως φέτος τις έχει κερδίσει όλες!
Η αθλήτρια από την Πολωνία, ανέφερε πως χάρηκε να που έπαιξε απέναντι στην Τσέχα που κάνει σπουδαία προσπάθεια να επιστρέψει ψηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα