Στρολ για το φινάλε στο Άμπου Ντάμπι: “Δε γίνεται να αλλάζουμε τους κανόνες”

Σύμφωνα με τον Λανς Στρολ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, εκείνον στο Άμπου Ντάμπι υπήρχαν παρασπονδίες. “Γελοίο” χαρακτήρισε ο πιλότος της Aston Martin, το γεγονός ότι οι κανόνες της Formula 1 άλλαξαν, ενώ τόνισε ότι οι κανονισμοί πρέπει να είναι σταθεροί.

«Η άποψή μου είναι πως το γεγονός ότι δεν επιστρέψαμε σε κανονικούς ρυθμούς αγώνα με τον τρόπο που θα έπρεπε, ήταν γελοίο. Δεν γίνεται να αλλάζουμε τους κανόνες στα μισά ή στο τέλος του αγώνα. Ήμουν από τα μονοθέσια

που δεν τα άφησαν να προσπεράσουν και με φρέσκο σετ μαλακής γόμας θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό και πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχουμε σταθερούς κανονισμούς. Κατανοώ πως είναι ωραίο να αγωνιζόμαστε και όλοι θέλουν να δουν τους δύο διεκδικητές να μάχονται για το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο. Αλλά δεν πρέπει να δημιουργούμε νέους κανονισμούς. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Οι κανόνες πρέπει να είναι σταθεροί. Έχουμε δει να μην υπάρχουν συνεπείς αποφάσεις στις επιβολές των ποινών, αλλά αυτό ήταν υπερβολικό», δήλωσε ο Στρολ.

Πολλά ήταν αυτά που διαδραματίστηκαν στο Άμπου Ντάμπι, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη Formula 1, αλλά οι αποφάσεις του Μάικλ Μάσι ήταν εκείνες που σχολιάστηκαν αρκετά. Ο Ολλανδός έσπασε την κυριαρχία της Mercedes και του επτά φορές πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον ωστόσο μερικούς μήνες αργότερα από το δραματικό φινάλε οι αποφάσεις του διευθυντή αγώνων παραμένουν αμφιλεγόμενες στο χώρο των μηχανοκίνητων σπορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα