Στους τελικούς η ΑΕΚ, 23-22 και... 2-0 τον ΠΑΟΚ

Στους τελικούς της Α1 χάντμπολ των ανδρών προκρίθηκε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ 23-22 του ΠΑΟΚ και έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι-οφ. Η Ενωση θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επικεντρωθεί απερίσπαστη στον διπλό τελικό του Challenge Cup
με την Ποταϊσα Τούρντα και στη συνέχεια να στρέψει το ενδιαφέρον της στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά από το 2013.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο σημερινό ματς, προσπαθώντας να «ρεφάρει» για την εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου (5/5), και προηγήθηκε 9-5 στο 19΄. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και ισοφάρισαν 10-10, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με προβάδισμα 12-11 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και πάλι να «χτίσουν» μία διαφορά (15-12), αλλά η ΑΕΚ με επιμέρους σκορ 5-1 προσπέρασε 17-16 κι από κει και πέρα το ματς πήγε στο όριο. Δύο συνεχόμενα γκολ του Χογκάς που έδωσαν προβάδισμα 21-19 στην Ενωση, περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη, αποδείχθηκαν καθοριστικά. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 23-22, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο το σκορ δεν άλλαξε (ο Πόουλσεν απέκρουσε πέναλτι του Πέρρου και κράτησε ζωντανούς τους φιλοξενούμενους) και ο Ραντούλοβιτς απέκρουσε το φάουλ του Πετρίδη σε «νεκρό» χρόνο, «επισφραγίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στους τελικούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χογκάς 4, Ζαμπούνης 4, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Λόκεν 2, Δομπρής 3, Αργυρού, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς 5

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής, Παλάσκας 4, Τσίλης 6, Ν. Νικολαΐδης, Κοκώνης 5, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 2, Πέγιοβιτς, Κέζιτς, Κυπραίος 2, Δελιάς, Βεσελίνοβιτς 2, Κοτανίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα