Στους Ολυμπιακούς η Σλοβενία με όργια του Ντόντσιτς (vids)

Παρά το γεγονός πως έπαιζε στο κατάμεστο σπίτι των Λιθουανών, η Σλοβενία πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και με τον Λούκα Ντόντσιτς να ολοκληρώνει το παιχνίδι με triple double, πήρε μια σπουδαία πρόκριση για το Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας τα εξής στατιστικά: 31 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ. Μάλιστα, στο σύστημα αξιολόγησης, μάζεψε συνολικά 41 πόντους και με αυτή του την ηγετική εμφάνιση πήρε από το χέρι τη χώρα του και την οδήγησε στο Τόκιο.

Triple-double alert!

Game’s not even done yet and @luka7doncic‘s stat-line for @kzs_si looks insane:

31 PTS 10 REB 12 AST | 41 EFF pic.twitter.com/lN6mwWpVkH

FIBA (@FIBA) July 4, 2021

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ήταν αρκετά ισορροπημένο με το σκορ να σταματάει στο 52-52. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου μισού, η Σλοβενία πήρε το προβάδισμα χάρις τον “μάγο” που προαναφέραμε, φτάνοντας στο 71-59. Βέβαια, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια και με ένα 10-0 σερί μείωσαν στους δύο πόντους (71-69). Ακολούθως, εμφανίστηκε όμως και ο Βλάτκο Τσάντσαρ που με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε “διψήφιο αέρα” στην ομάδα του. Εν τέλει, οι Σλοβένοι επικράτησαν 97-85 και πανηγύρισαν έξαλλα τη πρώτη πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Luka Doncic and Slovenia have qualified to compete in the Olympics for the first time in the nation’s history pic.twitter.com/5ZxJZ6xD7t

ESPN (@espn) July 4, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα