Στόουνς: Τα κάνει… (Γκουαρδι)όλα και συμφέρει!

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε… φύλλο και φτερό τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης (17/05), επικρατώντας με 4-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα βρει αντιμέτωπη την Ίντερ, αλλά για αυτό το ματς θα διαβάσετε περισσότερα όταν πλησιάζει η 10η Ιουνίου.

Για την ώρα ας περάσουμε στο σόου των Πολιτών κόντρα στους Μερένχες, εκεί όπου για εμάς ο Τζον Στόουνς

ήταν ο «αόρατος» πρωταγωνιστής, παρά και τα όσα έκαναν οι συμπαίκτες του, με πρώτο απ’όλους τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Αρχικά μια γρήγορη αναδρομή στο ματς για να συνδυάσουμε τον Άγγλο αμυντικό και την παρουσία του στο παιχνίδι.

«Τρομακτικό» 45λεπτο με δύο γκολ του Σίλβα

Με μοναδικό στόχο να αξιοποιήσουν το «Έτιχαντ» και να πάρουν ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό μπήκαν στο ματς οι Πολίτες. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εξαιρετικοί και για 45 λεπτά σκόρπισαν τρόμο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, σε μια εμφάνιση που δεν άφησε τη Βασίλισσα να πάρει ανάσα. Πλην του 37ου λεπτού και τη «βολίδα» του Κρόος στο δοκάρι, οι ποδοσφαιριστές του Κάρλο Αντσελότι έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Ήρθαν και τα δύο γκολ του Σίλβα, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων την ομάδας του και η Ρεάλ ήταν ήδη στο… καναβάτσο!

Συντήρηση και άλλα δύο γκολ!

Το δεύτερο μέρος είχε μια μικρή αντίδραση των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να μπορούν να πατήσουν περιοχή. Το 3-0 με το αυτογκόλ του Μιλιτάο και το 4-0 του Άλβαρες στις καθυστερήσεις ήρθαν… σβηστά για τη Σίτι, που με την κατοχή της μπάλας και το κλείσιμο των χώρων κράτησε με μεγάλη άνεση τη νίκη που μετέτρεψε σε θρίαμβο.

Και σημαντικότερο κομμάτι όλων στους δύο αυτούς τομείς ήταν ο Τζον Στόουνς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΤα πάντα (Γκουαρδι)όλα από τον Άγγλο αμυντικό!

Με την εν λόγων φράση -που είχε χρησιμοποιηθεί πριν χρόνια σε αθλητική εφημερίδα με εμπνευστή τον Άρη Γεωργίου και την κατάκτηση όλων των διαθέσιμων τροπαίων του Πεπ Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα– μπορούμε να παρομοιάσουμε τον τρόπο χρησιμοποίσης του Στόουνς από τον πολύπειρο τεχνικό.

Ο 29χρονος άσος από τον Φεβρουάριο και μετά έχει αναλάβει… διπλό ρόλο σε πολλά παιχνίδια με εντολή του προπονητή του. Πριν από την χτεσινή του παρουσία, με ανάλογο τρόπο είχε χρησιμοποιηθεί και είχε αποθεωθεί την 1η Απριλίου, στο 4-1 επί της Λίβερπουλ.

Τι κάνει όμως; Όταν η ομάδα του αμύνεται ο ίδιος γίνεται ένας εκ των δύο στόπερ στην αμυντική τετράδα των Πολιτών και όταν η μπάλα περνάει στα πόδια εκείνου και των συμπαικτών του μετατρέπεται σε χαφ. Ένας «μέσος» που όχι μόνο δημιουργεί υπεραριθμία στα γνωστά τριγωνάκια και το «τίκι-τάκα» του Γκουραδιόλα, αλλά και που πατάει περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο της κεντρικής φωτογραφίας με το σουτ του έξω από το «κουτί», όπως και το ότι όταν η μπάλα έφτασε στα αριστερά και τον Γκρίλις, ο ίδιος έπαιρνε θέση… φορ σε πολλές των περιπτώσεων.

Ακόμη και στα λάθη του, ο προπονητής του τον χειροκροτούσε. Στο πρώτο μέρος προσπάθησε να στείλει την μπάλα με το εξωτερικό στον Μπερνάρντο Σίλβα και εκείνη έφυγε… άουτ! Όμως ο Γκουαρδιόλα τον ενθάρρυνε και του έδινε μπράβο, γιατί στο μυαλό του εκεί έπρεπε να μεταφερθεί το παιχνίδι, ασχέτως αν δεν έγινε.

Ο ίδιος ξέρει πως έχει μετατρέψει τον Στόουνς σε έναν στόπερ… box to box όταν η Σίτι επιτίθεται και γνωρίζει πως είναι κομβικός σε άμυνα και επίθεση για την επιτυχία της ομάδας του.

Όπως και να έχει, ακόμη και το τρόπαιο του Champions League να μην έρθει (η Premier είναι… σίγουρη), η διάνοια που λέγεται Πεπ Γκουαρδιόλα συνεχίζει να προσφέρει καινούργιο υλικό συζήτησης στον ποδοσφαρικό κόσμο…

Keywords
Τυχαία Θέματα