Στον πάγκο λόγω...Ερντογάν ο Οζίλ;

Ο Μεσούτ Οζίλ μπορεί να μείνει για πρώτη φορά στον πάγκο σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης επί Γιόακιμ Λεβ, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν καθαρά με το ποδόσφαιρο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, αποκάλυψε στο κανάλι ARD ότι ο Γιούλιαν Ντράξλερ θα ξεκινήσει βασικός στο εναρκτήριο παιχνίδι της «νατσιοναλμάνσαφτ» την Κυριακή κόντρα στο Μεξικό, τονίζοντας ότι «έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και ήταν πολύ καλός και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών».

Η χρησιμοποίηση του Ντράξλερ - αλλά και αυτή του Μάρκο Ρόις που φέρεται να έχει προβάδισμα - μπορεί να κρατήσει τον
Οζίλ στον πάγκο και αν γίνει αυτό θα είναι η πρώτη φορά από το 2009 που μπήκε στην Εθνική, που ο μέσος της Άρσεναλ δεν θα ξεκινήσει σε ματς της Γερμανίας σε τελικά Μουντιάλ ή Euro. Μάλιστα, ο 29χρονος είναι ο μοναδικός από τότε που έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς επί Λεβ στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο πρόσφατος τραυματισμός του στο γόνατο ίσως παίζει ρόλο για ενδεχόμενη μη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα, ωστόσο το ΕSPN αναφέρει ότι ο κύριος λόγος είναι εξωαγωνιστικός.

Συγκεκριμένα, ο Λεβ φέρεται ενοχλημένος από τον σάλο που προκάλεσε η πρόσφατη συνάντηση του Οζίλ αλλά και του Ιλκάι Γκουντογκάν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάιο.

Ο Γκουντογκάν αποδοκιμάστηκε για την παρουσία του στην συνάντηση σε φιλικό με την Σαουδική Αραβία και ο Λεβ είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα ενοχλημένος από το γεγονός ότι έπρεπε να ασχοληθεί με εξωποδοσφαιρικά θέματα, αλλά παράλληλα ίσως θέλει να προστατέψει τον Οζίλ από πιθανές αποδοκιμασίες απέναντι στο Μεξικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα