Στον "αέρα" η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού!

Στον "αέρα" η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού!ntzouaniΠαρ, 01/22/2021 - 16:49

 

Παρά τις υπογραφές των μνημονίων και την καλή θέληση από τις εμπλεκόμενες πλευρές για να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και το γηπεδικό του Τριφυλλιού, το θέμα έχει "κολλήσει" εντός... Παναθηναϊκού! 

Αν και όλοι όσοι ασχολούνται με το project περίμεναν να υπογραφεί σύντομα η διμερής συμφωνία μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη και να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τις υπόλοιπες συμφωνίες, έχει παρατηρηθεί

"χαώδης διαφορά" στις πρώτες συζητήσεις και αυτό που έχει προκαλέσει ανησυχία στο Δήμαρχο Αθηναίων και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι το "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων! 

Για κάτι περισσότερο από έναν μήνα, δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για το συγκεκριμένο θέμα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο χρόνος κυλάει εις βάρος των Πράσινων. Η καταληκτική ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη για τη σύναψη διμερών ή και πολυμερών συμβάσεων είναι η 30η Μαρτίου 2021, ενώ υπάρχει το "μαξιλαράκι" της 30ης Ιουνίου, αλλά και το περιθώριο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας. 

Όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν συμφωνήσει, καθώς όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 14 του μνημονίου:

"Σε περίπτωση όμως που δεν υπογραφούν οι αναγκαιούμενες κατά περίπτωση διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και σε κάθε περίπτωση έως την καταληκτική ημερομηνία της 30.6.2021, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να αποδεσμευθούν από το παρόν μνημόνιο αζημίως και χωρίς να δύνανται να εγείρουν κάποια αξίωση έναντι των υπόλοιπων Συμβαλλομένων Μερών για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει έως την αποδέσμευσή τους από το παρόν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, εκτός εάν εν τω μεταξύ κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συμφωνηθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας."

Ένα σημαντικό σημείο στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί αφορά και την ΑΕΠ Ελαιώνα, η οποία - για την ώρα - έχει την υποχρέωση να καταβάλλει τις δαπάνες για να κατασκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ωστόσο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, η ΑΕΠ Ελαιώνα αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις της και ο Ερασιτέχνης μένει χωρίς εγκαταστάσεις! 

Διαβάστε τι αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 14 και θα καταλάβετε: 

"Εφόσον τελικά δεν επιτευχθεί η υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και σε συνέχεια των οριζομένων στην ως άνω παράγραφο 3, όσον αφορά ειδικότερα την Περιοχή Ανάπλασης II - Τομέας Ανάπλασης Β', τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς και εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, προκειμένου η ΑΕΠ Ελαιώνα, ως ιδιοκτήτης της έκτασης του Τομέα Β' της Περιοχής Ανάπλασης II, να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που σχετίζονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και ότι οι ενέργειες αυτές θα επιτρέψουν εν τέλει την αξιοποίηση της ιδιοκτησίας της με όρους ή προϋποθέσεις που από πλευράς επιτρεπομένων χρήσεων, συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ύψους των ανεγερθησομένων κτιρίων κλπ θα είναι τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους προβλεπόμενους από το ΠΔ, αλλά δεν θα αφορούν ή δε θα σχετίζονται ή εξαρτώνται, άμεσα ή έμμεσα, από την υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και περιγράφει κατά περιεχόμενο στο από 14.5.2013 Π.Δ. και τις σε εξουσιοδότηση αυτού διατάξεις".

Με λίγα λόγια, η Διπλή Ανάπλαση αυτή τη στιγμή είναι στον "αέρα", ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει χωρίς σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και η ΠΑΕ δίχως ποδοσφαιρικό γήπεδο, γιατί ακόμα δεν έχει επιτευχθεί "Παναθηναϊκή συμφωνία"!  

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off ntzouani Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ Νέο γήπεδο Παναθηναϊκού Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Παρά τις υπογραφές των μνημονίων και την καλή θέληση από τις εμπλεκόμενες πλευρές για να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και το γηπεδικό του Τριφυλλιού, το θέμα έχει "κολλήσει" εντός... Παναθηναϊκού!  Article publish on Παρ, 01/22/2021 - 16:49 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα