Στο βάθος... αστέρια

Η ΑΕΚ νίκησε την Βίντι με 2-1 μέσα στην Βουδαπέστη σε ένα ματς όπου έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους. Σκόρερ της μεγάλης νίκης Κλωναρίδης και Μπακασέτας.

Δύσκολο πρώτο τέταρτο

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα στην Groupama Arenaήτανδύσκολο για την ΑΕΚ! Οι Ούγγροι έδειξαν τις αρετές τους. Καλή στην κατοχήμπάλας και αρκετά δραστήριο από τα άκρα. Φάση όμως δεν έκαναν και μόλιςπροσαρμόστηκε η ΑΕΚ

το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή των Ούγγρων!

Αποβολή ο Χούστι, γκολ ο Κλωναρίδης

Στο 23ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν! Ο Χούστι με την τάπαχτύπησε τον Μπακασέτα στο καλάμι και ο Ιταλός διαιτητής Ρόκι τον απέβαλλε! ΗΑΕΚ κυριάρχησε, οι Ούγγροι εκνευρίστηκαν και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδηπάτησε περιοχή.

Το σουτ του Μπακασέτα στο 34ο λεπτό έδιωξε ασθενώς οΚόβατσικ. Πρώτος στην μπάλα έφτασε ο Κλωναρίδης που όπως και στην Σκωτίααπέναντι στην Σέλτικ σκόραρε και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ!

Πάντα έτοιμος ο Μπάρκας

Οι Ούγγροι έπαιξαν ακόμη πιο σκληρά και η ΑΕΚ έχασε την ηρεμία της.Αποτέλεσμα να βρουν μεγάλη ευκαιρία με τον Φιόλα στο 39ο λεπτό. ΟΜάνταλος τον έχασε εντελώς αλλά ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα για να σταματήσειτην κεφαλιά του από τα πέντε μέτρα!

Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να σοβαρεύεται, να κάνει ξανά καλήκυκλοφορία μπάλας και να απειλεί δις με Κλωναρίδη και Μπακασέτα αλλά και τιςδύο φορές ο Κόβατσικ κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι!

Πρωταγωνιστής ο Μπακασέτας

Θετικός και αρνητικός! Με εκπληκτική ατομική ενέργεια στο 49ολεπτό και δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόβατσικ στην πρώτηφάση του δευτέρου ημιχρόνου για να κάνει το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως υπέπεσε σεπαρόμοια παράβαση με αυτή του Χούστι στο πρώτο ημίχρονο και ο διαιτητής Ρόκιτον απέβαλλε!

Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι έκαναν αλλαγήκαι αποφάσισαν να παίξουν με δύο επιθετικούς η ΑΕΚ όμως είχε τις ευκαιρίες. Ωραίακεφαλιά του Μάνταλου στο 56ο λεπτό αλλά ο Κόβατσικ με ωραία επέμβασηκράτησε το 2-0. Στο 62ο λεπτό σε μια ωραία συνεργασία ο Χουλτ βγήκεσε θέση βολής όμως ήταν αδύνατο να σκοράρει.

Ξανά στο κόλπο με Λάζοβιτς

Από το 65ο λεπτό και μετά η ΑΕΚ έδωσε αρκετά μέτρα στηνVidi και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν!Με βαθιά μπαλιά του Κόβατς, ο Χούστι έκανε το κοντρόλ απέφυγε στην κίνηση τονΛαμπρόπουλο και εκτέλεσε τον Μπάρκα! Η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς έχασε σωρείαευκαιριών με Στοπίρα (76’), Νεγκό (78’) και Χάτζιτς (81’).

Η ΑΕΚ έκανε τις αλλαγές τις και κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό τωνγηπεδούχων με αποτέλεσμα να φτάσει έστω και δύσκολα στο τελικό 1-2 που τηςδίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλου του Champions League!

Η Ένωση πήρε ένα ιστορικό αποτέλεσμα καθώς έμεινε για 13ο ματς αήττητη στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που είναι ρεκόρ για Ελληνικούς συλλόγους!

MOL Vidi : Κοβάτσικ - Φιόλα, Γιούχας, Βινίσους, Στοπιρά - Χάτζιτς,Νέγκο, Νικόλοφ (54’ Στσέποβιτς) - Χούστι, Κόβατς, Λάζοβιτς

ΑΕΚ : Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου,Λαμπρόπουλος, Χουλτ – Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Άλεφ) – Μπακασέτας, Μάνταλος –Κλωναρίδης (82’ Λόπες) – Λιβάγια (86’ Πόνσε)

Keywords
Τυχαία Θέματα