Στο νούμερο 50 της παγκόσμιας κατάταξης ο Γκιώνης τον Μάιο

Επέστρεψε στους πρώτους 50 της παγκόσμιας κατάταξης στηνεπιτραπέζια αντισφαίριση ο Παναγιώτης Γκιώνης. Από τον περασμένο Ιανουάριο, πουοι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης από τη διεθνή ομοσπονδία (I.T.T.F.) τον πήγαναρκετά πίσω, είχε γίνει βασική του επιδίωξη να επανέλθει σε αντιπροσωπευτικέςγια την αξία του θέσεις. Τώρα πλησίασε κι άλλο σε αυτόν τον στόχο, καθώς στοranking list ανδρών του Μαΐου μετακινήθηκε στο νούμερο 50 από το 67 τουπερασμένου μήνα. Τον ωφέλησε

κυρίως η πρωτιά, που κατέκτησε στο απλό τουκροατικού όπεν κι εμφανίζει 780 βαθμούς περισσότερους από τον Απρίλιο. Από κεικαι πέρα, συνολικά οκτώ αθλητές κι αθλήτριες είχαν συμμετοχή στο Παγκόσμιοπρωτάθλημα του Χάλμσταντ, άλλοι βοηθήθηκαν βαθμολογικά κι άλλοι όχι. Γιαπαράδειγμα, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Κωνσταντίνα Παρίδη βρέθηκαν πάνω από 100θέσεις ψηλότερα. Πολύ σύντομα θα εκδοθούν και οι νέοι πίνακες αξιολόγησης γιατο ομαδικό, αλλά και τις μικρές ηλικίες, που επίσης ενδιαφέρουν ζωηρά τηνελληνική πλευρά.

Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών ο Γκιώνης κάτι «κέρδιζε»σταθερά τους τελευταίους μήνες, ώσπου πέτυχε άλμα μετά το δεύτερο σερί τρόπαιοστο Ζάγκρεμπ. Ο πολύπειρος αμυντικός πήγε 17 θέσεις πιο ψηλά κι έχει 7.134βαθμούς από τους 6.344 του προηγούμενου μήνα. Φυσικά εξασφάλισε βαθμούς κι απότα αποτελέσματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από τους υπόλοιπους αθλητές, που αγωνίστηκαν στη σουηδικήπόλη, σημείωσαν άνοδο ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο πρώτοςβρέθηκε στο νούμερο 255 (από 281) και ο δεύτερος στο 258 (από 336). O Σγουρόπουλοςβέβαια (που έχει γενέθλια σήμερα και κλείνει τα 18 του χρόνια), είχε τονΑπρίλιο και την εξαιρετική πορεία στο όπεν του Βελγίου, όπου κατέκτησε την 1ηθέση σε απλό και ομαδικό νέων. Πτώση παρουσίασε ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίοςπήγε στο 226 από το 220 του προηγούμενου πίνακα. Πιο κάτω ο ΓιώργοςΚωνσταντινόπουλος μετακινήθηκε στο 580 (από 653), ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο890 (από 1.025) και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 891 (από 1.026). Έξω από τονπίνακα βγήκε ο Γιώργος Σταματούρος.

Στη διεθνή κατάταξη των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου δεν είχεόφελος μετά τους αγώνες της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οπισθοχώρησε στο νούμερο170 (από 154) κι έχασε 215 βαθμούς (2.355 τώρα από 2.570). Αντίθετα, πολλέςθέσεις πιο ψηλά βρέθηκαν μετά το Χάλμσταντ η Γεωργία Ζαβιτσάνου και ηΚωνσταντίνα Παρίδη. Η Ζαβιτσάνου, που συμπλήρωσε δύο χρόνια αγώνων με τηνεθνική γυναικών, ανέβηκε στο νούμερο 403 (από 538). Η Παρίδη, η οποία έκανε στηΣουηδία το ντεμπούτο της σε κορυφαία διοργάνωση, αναρριχήθηκε στο νούμερο 416(από 545). Η Μαρία Χριστοφοράκη, που επίσης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιοπρωτάθλημα, έπεσε στο 471 (από 407). Τέλος, η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου είναιστο 657 (από 771), ενώ δεν εμφανίζονται πλέον στον πίνακα η Αγγελίνα Παπαδάκηκαι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα.

ΣΤΟ ΟΠΕΝ Α.ΜΕ.Α. ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΜΟΥΧΘΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ

Δραστηριότητα στο εξωτερικό υπάρχει αυτές τις ημέρες και γιατους αθλητές με αναπηρίες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας Γιώργος Μουχθής καιΑλέξανδρος Διακουμάκος αναχώρησαν το μεσημέρι για τη Σλοβενία, όπου αύριο αρχίζειτο καθιερωμένο όπεν της χώρας. Θα γίνει στην πόλη Λάσκο, θα διαρκέσει μέχρι τοπροσεχές Σάββατο και είναι το 15ο στην ιστορία. Είναι φυσικά στο καλεντάρι τουPara Table Tennis της I.T.T.F. και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και τουομαδικού. Ο Μουχθής αγωνίζεται στην πρώτη κλάση των ορθίων, την 6. Στο ομαδικόθα συνεργαστεί άλλη μια φορά με τον Ρουμάνο Μπόμπι Σιμιόν. Ο Διακουμάκος είναιστην τελευταία κλάση των ορθίων, τη 10. Συμπαίκτη για να συγκροτήσει ομάδα θ'αναζητήσει επί τόπου.


Keywords
Τυχαία Θέματα