Στο μηδέν... (video)

Χωρίς νικητή έληξε ο αγώνας στα «Πηγάδια», ανάμεσα στην Ξάνθη και τη Λαμία που ήρθαν ισόπαλες 0-0 για την 20η αγωνιστική. Λιγοστές οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τους φιλοξενούμενες να φεύγουν με έναν πολύτιμο βαθμό στη προσπάθεια που κάνουν για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Διαμαρτυρήθηκαν δε για δύο αποφάσεις του διαιτητή, μία σε κάθε ημίχρονο. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας της Φθιώτιδας εξέδωσε ανακοίνωση στη διάρκεια του πρώτου
ημιχρόνου για τη διαιτησία.

Η Λαμία στα τελευταία οκτώ παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει μόλις μία ήττα από τον Παναιτωλικό στη Φθιώτιδα, στην προηγούμενη αγωνιστική. Η Ξάνθη έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς. Μετράει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Μίλαν Ράσταβατς είχε κάτω από την εστία τον Ζίβκοβιτς, ακραίους αμυντικούς τους Μπαξεβανίδη, Κασάδο, στόπερ του Αλμέιδα, Λισγάρα, αμυντικούς χαφ τους Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, εξτρέμ τους Σαρπόνγκ, Μπαριέντος, επιτελικό μέσο τον Καντά και φορ τον Κάστρο.

Στον πάγκο της Ξάνθης κράτησε τους Γκαραβέλη, Σιλά, Μελιόπουλο, Ντουρίτσκοβιτς, Αμορίμ, Ντίρεσταμ και Μπρίτο. Ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης, ο ανέτοιμος Ερικ Γέντρισεκ ήταν εκτός πλάνων του τεχνικού της.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε (επίσης σε 4-2-3-1) τερματοφύλακα τον Μελίσσα, στην τετράδα της άμυνας (από τα δεξιά προς τα αριστερά) τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Καρυπίδη και Σκαρντοβέλι, αμυντικούς μέσους τους Μπεχαράνο, Δημούτσο, τον Μπερτόλιο πίσω από τον Τσούκαλο, ενώ στα «φτερά» είχε τους Τομάς και Καραμάνο.

Στον πάγκο κράτησε τους Σαράνοφ, Καραγκούνη, Ασούμπρε, Επστάιν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλο και Μπουλούλης.

Να σημειωθεί πως η Λαμία ταξίδεψε στην Ξάνθη χωρίς τους τιμωρημένους Μπαράλες, Βασιλαντωνόπουλο και Πλιάτσικα.

Διαμαρτυρίες και ανακοίνωση

Με τη σέντρα –μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο- ο βοηθός είχε λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Τσούκαλου που έβγαινε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς. Να σημειωθεί πως στη διάρκεια του πρώτη ημιχρόνου, η Λαμία εξέδωσε ανακοίνωση, όπου τονίστηκε: «Κρίμα! Πάλι ανθρώπινο λάθος!».

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 17’ από την Ξάνθη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χρήστος Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

Στο 22’ ο Μπαριέντος με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα με σουτ που κατέληξε άουτ, ο Σοφιάν Καντά απείλησε την εστία του Μελίσσα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι και κρατώντας οι παίκτες της τη μπάλα, επιχείρησαν να «παγώσουν» το ρυθμό των γηπεδούχων.

Μάλιστα στο 38’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπερτόγλιο έβγαλε με κάθετη πάσα τον Τσούκαλο σε θέση για γκολ. Ο επιθετικός της Λαμίας μπήκε στη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο, με το δεξί του χέρι ο γκολκίπερ της Ξάνθης ενήργησε άριστα και απομάκρυνε τη μπάλα, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγοστές οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 77’ για να απειλήσει η Ξάνθη με επικίνδυνο σουτ του Κοβάτσεβιτς. Αλλά ο Μελίσσας ήταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε τη μπάλα, δίχως να έχει καθαρό οπτικό πεδίο.

Στο 82’ ο Επστάιν τροφοδότησε τον Καραμάνο που μπήκε στη μεγάλη περιοχή και υπό πίεση έπιασε ένα σουτ από πλάγια θέση, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα στην κλειστή του γωνία.

Στο 86’ ο Δημούτσος τροφοδότησε τον Επστάιν που έφυγε πίσω από τη σέντρα. Πριν μπει στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Λισγάρα. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Δημούτσο να διαμαρτύρεται έντονα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντουρίτσκοβιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Μελίσσας ενήργησε αποτελεσματικά και μπλόκαρε τη μπάλα.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Λάμπρου με βοηθούς τον Νίκο Σάββα και τον Γιώργο Γιαννίκο. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Πανυτσίδης. Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Ντουρίτσκοβιτς (67’), Σκόνδρας (67’).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (46’ Ντουρίτσκοβιτς), Αλμέιδα, Σαρπόνγκ (71’ Αμορίμ), Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (61’ Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης.

Λαμία: Μελίσσας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Μπερτόγλιο (88’ Μπουλούλης), Καραμάνος, Τομάς (61’ Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (69’ Ασούμπρε).
Keywords
Τυχαία Θέματα