Στο Λαιμό κοντράρονται Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός

Πλήρης αγωνιστική δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών αύριο, Σάββατο, καθώς, εκτός του ομίλου της Β΄ φάσης, διεξάγονται και οι πρώτες αναμετρήσεις στα ζευγάρια Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός και ΝΕ Πατρών-ΝΟ Λάρισας, τα οποία κρίνονται στις δύο νίκες και «χαρίζουν» στο νικητή ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα στην εκκίνηση της Γ΄ φάσης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται φυσικά στο Λαιμό και το ντέρμπι των δύο διεκδικητών του τίτλου, που μέχρι τώρα έχουν μοιραστεί τις νίκες στις
φετινές αναμετρήσεις τους. Ο ΝΟΒ επικράτησε 7-5 στην Α΄ φάση στο Λαιμό, οι «ερυθρόλευκες»... απάντησαν με 8-7 στον Πειραιά, αλλά αυτό το +1 στη διαφορά τερμάτων έδωσε στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου το πλεονέκτημα έδρας. Ο νικητής του ζευγαριού θα ξεκινήσει τη Γ΄ φάση με έξι βαθμούς και ο ηττημένος με τρεις, όμως το κυριότερο είναι ότι οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν σε 2 ή 3 αγώνες τις δυνάμεις τους, λίγο πριν μπουν στη «μάχη» των προκριματικών της Euroleague. Σημειωτέον ότι η Βουλιαγμένη θα εμφανιστεί για πρώτη φορά πλήρης, αφού εδώ και λίγες ημέρες ενσωματώθηκαν από τις ΗΠΑ οι Χαραλαμπίδη, Ράνεϊ και Κότσια, ενώ στον Ολυμπιακό ο Χάρης Παυλίδης θα πρέπει να επιλέξει ποια από τις τρεις ξένες (Έγκενς, Μπάκλινγκ και Γκόφερς) θα αφήσει εκτός αγώνα.

ΝΕ Πατρών και Λάρισα θα «μονομαχήσουν» σε 2 ή 3 αγώνες για ένα μικρό πλεονέκτημα ενός βαθμού στη Γ΄ φάση, όπου αμφότερες θα παίξουν για τις θέσεις 5-8 και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα πλέι-άουτ. Σε ό,τι αφορά τον όμιλο, που φτάνει αισίως στην 4η αγωνιστική, ο Εθνικός αντιμετωπίζει στη Γλυφάδα τον ΑΝΟΓ και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκρισή του στην τελική τετράδα, ενώ ο ΝΟ Ρεθύμνου φιλοξενεί στο Ηράκλειο το Νηρέα Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1

Ηρακλείου 14.00 Ρέθυμνο-Νηρέας Χαλ. (Χατζηαναστασίου, Σταυρίδης)
«Αντ. Δημητρόπουλος» 15.30 Γλυφάδα-Εθνικός (Σπανούδης, Ποσποτίκης)
ΝΟΒ 16.00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (Δαμιανάκης, Κουρτίδης)
«Αντ. Πεπανός» 16.00 ΝΕ Πατρών-Λάρισα (Κατσώνης, Θωμάς)

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 3 αγώνες):

ΤΕΡΜ. Β.

Εθνικός 37-21 9
Γλυφάδα 39-31 6
Ρέθυμνο 24-33 3
Νηρέας Χαλανδρίου 22-37 0

* Οι πρώτες δύο ομάδες του ομίλου θα παίξουν στη Γ΄ φάση για τις θέσεις 1-4 και θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ. Οι άλλες δύο θα παίξουν στις θέσεις 5-8 και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα πλέι-άουτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα