Στιβ Μπρους: Στην πρώτη γραμμή για 43η σερί σεζόν!

Ο τεχνικός της Νιούκαστλ, ξεκίνησε συγκεκριμένα την 43η σερί περίοδο της ποδοσφαιρικής του πορείας ως παίκτης, παίκτης – προπονητής ή τεχνικός, στη νίκη της ομάδας του με 4-2 επί της Γουέστ Χαμ για την πρεμιέρα της σεζόν 2021-22 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από το 1979 που ξεκίνησε την καριέρα του ως αμυντικός με τη Τζίλιγχαμ, ο 60χρονος δεν έχει μείνει για ούτε μία σεζόν εκτός ποδοσφαίρου!

Μετά το πέρασμά του από τη Νόριτς, έγραψε ιστορία για εννέα χρόνια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπέρμιγχαμ Σίτι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

ΠΗΓΗ:
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το σερί του θα μπορούσε να διακοπεί το 1998-99 όταν αποσύρθηκε ως ποδοσφαιριστής των «λεπίδων», όμως τελικά αυτό δεν έγινε καθώς την ίδια περίοδο ανέλαβε την ομάδα ως παίκτης – προπονητής, ανοίγοντας νέα σελίδα στην καριέρα του!

Από εκεί και πέρα δούλεψε ως προπονητής για τουλάχιστον μία αγωνιστική κάθε σεζόν που ακολούθησε, στους πάγκους των Χάντερσφιλντ, Γουίγκαν, Κρ. Πάλας, Μπέρμιγχαμ, Γουίγκαν, Σάντερλαντ, Χαλ, Άστον Βίλα, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Νιούκαστλ.

Έτσι, έχει συμπληρώσει 926 ματς ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και άλλα 993 με το σημερινό ως προπονητής, επεκτείνοντας κατά δύο σεζόν το δικό του ρεκόρ συνεχούς παρουσίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στη δεύτερη θέση με 40 σερί σεζόν βρίσκεται ο παλαίμαχος Βορειοϊρλανδός μέσος Ντάνιελ Γουίλσον, οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1976 στη Γουίγκαν, αποσύρθηκε το 1995 και αμέσως άρχισε την πορεία του ως προπονητής, χάνοντας το σερί του τη σεζόν 2017, όταν απολύθηκε από τον πάγκο της Τσέστερφιλντ και δεν έχει δουλέψει έκτοτε.

Ακολουθεί μία μεγάλη μορφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Μπομπ Στόκοου, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα ως παίκτης της Νιούκαστλ και έγραψε ιστορία ως προπονητής στον πάγκο της μισητής της γειτόνισσας Σάντερλαντ, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας ως ομάδα δεύτερης κατηγορίας κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Λιντς το 1973! Συνολικά ήταν ενεργός συνεχώς για 37 σεζόν, από το 1950-51 έως το 1986-87, με την Μπέρι να είναι η τελευταία του ομάδα ως παίκτης και η πρώτη παράλληλα ως προπονητής. Πέθανε το 2004 σε ηλικία 73 ετών.

Τρίτος στη λίστα είναι ο θρυλικός Μπιλ Σάνκλι, με 35 συνεχόμενες σεζόν ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία, από το 1932-33 που ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης της Καρλάιλ, έως το 1974 που υπέβαλλε την παραίτησή του από τον πάγκο της Λίβερπουλ. Κρέμασε τα παπούτσια του το 1949 στην Πρέστον και αμέσως μετά ανέλαβε την Καρλάιλ, αρχίζοντας μία μυθική προπονητική καριέρα. Ο Σκωτσέζος που δημιούργησε την «αυτοκρατορία» των «ρεντς» στις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 και το άγαλμά του βρίσκεται έξω από το «Kop» στο «Άνφιλντ», έφυγε από τη ζωή το 1981 σε ηλικία 69 ετών.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στις 35 σερί σεζόν συμπληρώνει την πεντάδα των…μαραθωνοδρόμων του αγγλικού ποδοσφαίρου ο Άλαν Κέρμπισλι. Ξεκίνησε το 1974-75 ως μέσος στη Γουέστ Χαμ, κρέμασε τα παπούτσια του ως παίκτης – προπονητής της Τσάρλτον το 1991, παραμένοντας στον πάγκο της για 16 χρόνια. Το σερί του σταμάτησε το 2008-09, όταν ο 63χρονος σήμερα Άγγλος παραιτήθηκε από τη Γουέστ Χαμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα