Στην Τρίπολη πίνουν "Τίποτα"

Η νίκη απέναντι στον Πανιώνιο δεν πανηγυρίστηκε ακριβώς, απλώς έγινε δεκτή από τους φίλους του Αστέρα. Ένα τρίποντο που χάρισε τη μαθηματική σωτηρία στην ομάδα, αφήνοντας τη έξω από σενάρια μπαράζ και υποβασμού και όμως ο κόσμος της ομάδας έκλεισε παγωμένος την πόρτα της σεζόν, αφού πρώτα γεύτηκε ένα μεγάλο "τίποτα". Στην Τρίπολη είναι παράδοση το συγκεκριμένο λικέρ που χρωστάει το όνομα του στον τετραπέρατο Νικόλαο Μπίρη, ο οποίος στη μετεμφυλιακή Ελλάδα
και συγκεκριμένα το 1949 πάντρεψε το εμπορικό του μυαλό με το χιούμορ. Λέγεται πως έδωσε στο απόσταγμα του την ονομασία "Τίποτα", καθώς οι γυναίκες της εποχής που συνόδευαν τους άντρες, θέλοντας να δείξουν καλή διαγωγή και ανατροφή, όταν τις ρωτούσαν τι θα πιούν, συνήθως απαντούσαν με μία λέξη: «τίποτα».

Ο Αστέρας αυτό ακριβώς σέρβιρε φέτος! Τίποτα! Η ομάδα που έχει συνηθίσει τους "μεγάλους" σε ιστορικές γκέλες εντός και εκτός "Θεόδωρος Κοκολοτρώνης" κατάφερε να μετρήσει μόλις έναν βαθμό με τον Ατρόμητο απ' όλα τα ματς που έδωσε μέσα και έξω από την Τρίπολη με τις πρώτες πέντε ομάδες του πρωταθλήματος. Οι χτυπητές ελλείψεις στο ρόστερ "ξενέρωσαν" τον Σάββα Παντελίδη πριν ακόμα και από τα προκριματικά του Europa League και αποδυνάμωσαν περισσότερο το δυναμικό της ομάδας, καθώς σε συγκεκριμένους παίκτες φορτώθηκε υπέρογκο αγωνιστικό και ψυχολογικό βάρος.

Νούμερο ένα παράδειγμα αποτελεί ο Μιχάλης Μανιάς. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος αποχωρεί από την Τρίπολη χωρίς να προλάβει να γίνει πρώτος σκόρερ της ιστορίας της ομάδας στο πρωτάθλημα, προσπαθώντας να βρει το πολυπόθητο γκολ από τις 24 Νοεμβρίου! Ο Έλληνας στράικερ ήταν μόνιμα μέσα στις φάσεις, όμως φάνηκε επηρεασμένος πνευματικά χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να "φάει" πάγκο, ώστε να βρει το χρόνο να ηρεμήσει.

Ένα από τα πιο σπουδαία ντουέτα του περσινού πρωταθλήματος, ο Ματίας Ιγκλέσιας και ο Χουάν Μουνάφο έχασαν την αποτελεσματικότητα τους και χωρίς να έχουν άξιο αντικαταστάτη στη μεσαία γραμμή, έπεσαν στην παγίδα των συνεχόμενων ματς και φυσικά προέκυψαν τραυματισμοί.

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης αγωνίστηκε σε ένα περισσότερο παιχνίδι σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ωστόσο ήρθε περισσότερες φορές από τον πάγκο και η συνεχής μεταφορά από τον άξονα στα άκρα δεν τον βοήθησε να βρει ρυθμό, αν και είναι ο παίκτης ο οποίος με το γκολ του στο Ηράκλειο χάρισε την κατηγορία στον Αστέρα.

Φερνάντεθ και Καλτσάς είναι ουσιαστικά οι πιο αξιόπιστοι παίκτες της σεζόν, καθώς σκόραραν από πέντε φορές για να γίνουν οι κορυφαίοι σκόρερ της ομάδας και να χαρίσουν βαθμούς ζωτικής σημασίας στο σύλλογο. Για διαφορετικούς λόγους παρουσίασαν την ίδια δυναμική καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Φερνάντεθ για να ξεκολλήσει από τον πάγκο και να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα και ο Καλτσάς γιατί τον χαρακτηρίζει το ασίγαστο ποδοσφαιρικό πείσμα και η διάθεση να είναι ο πρώτος μάγκας της κάθε παρέας.

Κυριακόπουλος και Καλτσάς έχασαν κομμάτι από τη διάθεση τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, γιατί μόνιμα είχαν μια αγωνιστική "αγγαρεία" να φέρουν σε πέρας. Ο Κυριακόπουλος δοκίμασε τις δυνάμεις του στη μεσαία γραμμή, χωρίς να καταπλήξει. Ο Κώτσιρας αναγκάστηκε να "πνίξει" τη φύση του μέσου και να αναλωθεί περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα, σε μια σεζόν που ο Αστέρας αισθάνθηκε περισσότερη πίεση από την περσινή, ενώ δέχτηκε έξι γκολ παραπάνω!

Η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας είναι ένα παράσημο σε μια άχρωμη σεζόν, όμως κανείς δεν χάρηκε την ευκαιρία του Αστέρα να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο, αφού η υπόθεση "παραμονή" ήταν ακόμα ανοικτή. Με τα συμβόλαια επτά παικτών να λήγουν τον προσεχή Ιούνιο (Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μανιάς, Αραβίδης είναι σίγουρο πως ο Αστέρας της επόμενης σεζόν θα είναι μια διαφορετική ομάδα, ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο, άγνωστο αυτή τη στιγμή προς ποια κατεύθυνση!
Keywords
Τυχαία Θέματα