Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των διεθνών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 15 και Under 19

Μετά από το Βαλκανικό πρωτάθλημα των ίδιων κατηγοριών στην Ορεστιάδα και το ρεπό της Δευτέρας 03/07 τα παιδιά επανήλθαν σε δυνατούς ρυθμούς στην κοινή προετοιμασία, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κι ο στόχος είναι να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την κορυφαία ετήσια διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου. Σήμερα έγινε αναγκαστικά μία αλλαγή αίθουσας και η διπλή προπόνηση μεταφέρθηκε στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο επειδή στο φαληρικό στάδιο πραγματοποιείται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες. Από τη Δευτέρα 10/07 οι προπονήσεις

επανέρχονται στο Σ.Ε.Φ., θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12/07 και την επόμενη μέρα η αποστολή με τους 14 αθλητές/τριες και τους 4 προπονητές θ’ αναχωρήσει για την πολωνική πόλη.

Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι οι αθλητές:

Κατηγορία εφήβων:

Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΑΣ Ίφιτος Πατρών)

Κατηγορία νεανίδων:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)

Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)

Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Κατηγορία παίδων:

Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Γιώργος Κοσμάς (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)

Κωνσταντίνος Φάκαρος (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Κατηγορία κορασίδων:

Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)

Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)

Υπεύθυνοι προπονητές είναι ο ομοσπονδιακός Γιώργος Καρύτσας στις νεάνιδες και οι σωματειακοί Χρήστος Βατσακλής (της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας) στους εφήβους, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων) στους παίδες και Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΑΟ Ταταύλα) στις κορασίδες.

Για αύριο Κυριακή 09/07 η προπόνηση είναι προαιρετική και το πρόγραμμα μέχρι την αναχώρηση προβλέπει διπλή προπόνηση τη Δευτέρα, μονή την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι εθνικές μας ομάδες θα «πετάξουν» νωρίς το πρωί της Πέμπτης 13/07 για την Πολωνία, θα φτάσουν μέσω Βιέννης στην Κρακοβία κι από εκεί θα πάνε οδικώς στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Από το γυμναστήριο του ΑΟ Ταταύλα και του ΑΣ Πέρα, όπως και τηλεφωνικά, η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξασφάλισε δηλώσεις και των τεσσάρων προπονητών τόσο για τους βασικούς στόχους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και για την προετοιμασία.

«Η προετοιμασία γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της ζέστης, όμως όλα τα παιδιά παρουσιάζουν μεγάλο ζήλο και προσπαθούν όσο μπορούν περισσότερο. Βασική επιδίωξη για όλους να εμφανιστούμε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί και να βγάλουμε θετικά συμπεράσματα μέσα από μία κορυφαία διοργάνωση», τόνισε ο Γιώργος Καρύτσας και πρόσθεσε για την ομάδα των νεανίδων: «Μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις θα κυνηγήσουμε αρχικά την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό θα είναι το κλειδί, αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει ώστε να διεκδικήσουμε με πολλές πιθανότητες την άνοδο. Η Αυστρία είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος στο γκρουπ, αλλά και η Εσθονία και η Φινλανδία, ομάδες που δεν τις ξέρουμε καλά, θέλουν προσοχή. Πρώτος στόχος η κορυφή του γκρουπ λοιπόν και μετά θα κυνηγήσουμε την υπέρβαση, δηλαδή να ανεβούμε κατηγορία».

Η εθνική εφήβων έχει κληρωθεί στο 6ο γκρουπ με το Λουξεμβούργο, τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. «Η κλήρωση είναι βατή. Ούτε καλή ούτε κακή θα τη χαρακτήριζα. Από μας εξαρτάται η πρωτιά στο γκρουπ, αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε θα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη γερή διεκδίκηση της ανόδου στην Α κατηγορία. Με βάση όσα παρουσιάσαμε στους Βαλκανικούς, όπου πήραμε το ασημένιο μετάλλιο, πιστεύω ότι είναι εφικτό να πραγματοποιήσουμε τον μεγάλο στόχο της ανόδου. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, από το επιβαρυντικό πρόγραμμα με προπονήσεις και Βαλκανικούς, αν είμαστε υγιείς θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Χρήστος Βατσακλής κι επίσης έμπειρος από τέτοιες προετοιμασίες στάθηκε σε μία διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές. «Είμαστε πιο πολλές ημέρες μαζί. Αυτή είναι μία σημαντική διαφορά. Επίσης, στην προετοιμασία βοηθούν καθημερινά και αθλητές της εθνικής ανδρών. Έκαναν κοινές προπονήσεις με τους νεαρούς, έδιναν ενθάρρυνση και συμβουλές, καλή και η συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή της ανδρικής ομάδας τον Κώστα Βατσακλή, που από το ξεκίνημα των προπονήσεων έδωσε γενικές οδηγίες. Ουσιαστικό βεβαίως και το πολύ καλό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί, μεταξύ αθλητών και προπονητών. Μία δυσκολία προέκυψε τώρα με την αλλαγή χώρου, που αναγκαστικά κάναμε επειδή το Σαββατοκύριακο γίνεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες. Εδώ χρειαζόταν πιο καλή οργάνωση, δεν είναι απλό για όλα τα παιδιά να μετακινούνται από αίθουσα σε αίθουσα στην καρδιά της προετοιμασίας μας».

Οι παίδες βρίσκονται σε γκρουπ με το Αζερμπαϊτζάν (επικεφαλής), το Κόσοβο και τη Μολδαβία. Ο υπεύθυνος κόουτς Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δεν το κρύβει ότι η ομάδα προσβλέπει στην άνοδο. «Όπως έδειξε στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η ομάδα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α κατηγορία. Το σημαντικότερο ματς στην πρώτη φάση θα είναι αυτό με το Αζερμπαϊτζάν. Τις άλλες δύο ομάδες τις είδαμε στην Ορεστιάδα, έχουμε μία πρώτη γνώση και θεωρώ ότι κατά μεγάλο ποσοστό το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Στα ατομικά όπου μετράει η κλήρωση θέλουμε να εμφανίσουμε καλό πρόσωπο σε όλα τα αγωνίσματα», ανέφερε ο Κωστόπουλος και για την πορεία των προπονήσεων επισήμανε: «Το αξιοσημείωτο της φετινής προετοιμασίας είναι ότι καθόλη τη διάρκειά της είχαμε στη διάθεση μας τους αθλητές της εθνικής ανδρών. Ήταν συνεχώς πρόθυμοι να βοηθήσουν τα παιδιά, που είχαν ως στόχο το Βαλκανικό και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Οι κορασίδες είχαν ίσως την πιο δύσκολη κλήρωση, καθώς από την 4η σειρά των seeding θα τεθούν αντιμέτωπες στο 7ο γκρουπ με την Κροατία (επικεφαλής), τη Σουηδία και την Εσθονία. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, που μετά από τα χρόνια, που ήταν ο ίδιος νεαρός διεθνής αθλητής, θα ζήσει καινούργια και πολύτιμη εμπειρία με την πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ως προπονητής, σχολίασε: «Θα πάμε στην Πολωνία να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το γκρουπ είναι δύσκολο, δεν είμαστε φαβορί για την πρωτιά, αλλά τουλάχιστον αυτό μειώνει το άγχος. Πιστεύω στις αθλήτριές μου και με βάση το Βαλκανικό πρωτάθλημα, που αποτέλεσε το μεγάλο τεστ και στο οποίο ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στις προσδοκίες, είμαι αισιόδοξος. Στα ατομικά παίζει ρόλο η κλήρωση, καθώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Ευελπιστούμε για ό,τι καλύτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκό, Under 15, Under 19,evropaiko, Under 15, Under 19