Στην κορυφή η Νάπολι, γκολ ο Βούκοβιτς

Μπορεί να χρειάστηκε ένα αυτογκόλ και ένα πέναλτι, αλλά η ουσία είναι ότι η Νάπολι σημείωσε άλλη μια νίκη (3-1 την Μπολόνια) που την κρατά στην κορυφή. Ντεμπούτο με γκολ ο «ερυθρόλευκος» Βούκοβιτς.

Εχει χαρακτήρα η φετινή Νάπολι και το στοιχείο αυτό τη βοηθάει να παραμένει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, παρά την ασφυκτική πίεση της Γιουβέντους.

Σήμερα οι «παρτενοπέι» δέχθηκαν γκολ από τη Μπολόνια
πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στο «Σαν Πάολο», αλλά αντέδρασαν άμεσα στο σοκ και «γύρισαν» το παιχνίδι. Βοήθησε η γρήγορη και τυχερή ισοφάριση, με αυτογκόλ του Εμπαγέ στο 5ο λεπτό, για να ακολουθήσουν δύο γκολ του Μέρτενς που διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Ονειρικό ντεμπούτο στη Serie A έκανε ο Βούκοβιτς, ο οποίος από τα... αζήτητα του Ολυμπιακού βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα της Βερόνα και σκόραρε με κεφαλιά στο 11ο λεπτό, ανοίγοντας το δρόμο της Ελλάς για το θριαμβευτικό 4-1 επί της Φιορεντίνα μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Ντεμπούτο έκανε και ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης, που πέρασε ως αλλαγή στο 63’ και βοήθησε την Κάλιαρι να πάρει... ηρωική ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Κροτόνε, παίζοντας από το τέλος του ημιχρόνου με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πιζακάνε.

Η Ουντινέζε συνέχισε την ανοδική της πορεία, νικώντας 1-0 στη Γένοβα τη Τζένοα, ενώ η Τορίνο επικράτησε άνετα 3-0 της ουραγού Μπενεβέντο.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής στη Serie A:

Σασουόλο-Αταλάντα 0-3
(30’ Μασιέλο, 83’ Κριστάντε, 86’ Φρόιλερ)

Κιέβο-Γιουβέντους 0-2
(67’ Κεντίρα, 88’ Ιγκουαΐν)

ΣΠΑΛ-Ίντερ 1-1
(90’ Παλόσκι - 48’ αυτ. Βικάρι)

Κροτόνε-Κάλιαρι 1-1
(29’πεν. Τρότα - 45’+ Τσιγκαρίνι)

Φιορεντίνα-Βερόνα 1-4
(53’ Ντίας - 11’ Βούκοβιτς, 20’, 46’ Κιν, 55’ Φεράρι)

Τζένοα-Ουντινέζε 0-1
(61’ Μπεχράμι)

Νάπολι-Μπολόνια 3-1
(5’αυτ. Εμπαγέ, 37’πεν., 59’ Μέρτενς - 1’ Παλάσιο)

Τορίνο-Μπενεβέντο 3-0
(3’ Ιάγκο Φάλκε, 40’ Νιανγκ, 45’ Ομπι)
Keywords
Τυχαία Θέματα