Στην ελίτ η Εθνική γυναικών τένις

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την θριαμβευτική άνοδό της στην 1η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του FED Cup και η Εθνική Ελλάδας αγωνίζεται στο Μπαθ της Αγγλίας με στόχο την είσοδο στα play-off του World Group II.

Αναμφίβολα είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ελληνικής ομάδας, η οποία μετέχει
στον 1ο όμιλο με τη διοργανώτρια Αγγλία, την Ουγγαρία και την Σλοβενία. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση θα αντιμετωπίσει την πρώτη του 2ου ομίλου (Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Γεωργία) με στόχο το μοναδικό εισιτήριο που εξασφαλίζει την πρόκριση στα play-off του FED Cup (του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών στο τένις).

Να σημειωθεί πως το τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου, στη Ζιελόνα Γκόρα της Πολωνίας και στο Μπαθ της Αγγλίας. Η Ελλάδα είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα αγωνιστούν στην Αγγλία, στις κλειστές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Μπαθ.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τάσου Μπαβέλα, είναι οι Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Άννα Αρκαδιανού.

Η πρώτη αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι η Ουγγαρία με την οποία θα παίξει την Τετάρτη (δύο μονά και ένα διπλό). Στη διάθεση της Gabor Juhasz. Στη διάθεση της Gabor Juhasz είναι οι Anna Bondar (No. 224 στην παγκόσμια κατάταξη), Reka-Luca Jani (Νο. 308 στην παγκόσμια κατάταξη), Dalma Galfi (No. 311) και η 17χρονη Adrienn Nagy.

Συνοπτικά οι αποστολές των τριών αντιπάλων μας:

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Anne Keothavong): Johanna Konta, Katie Boulter, Heather Watson, Harriet Dart, Katie Swan.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Gabor Juhasz): Timea Babos, Fanni Stollar, Anna Bondar, Reka-Luca Jani, Dalma Galfi.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Andrej Krasevic): Dalila Jakupovic, Kaja Juvan, Nina Potocnik, Andreja Klepac.

Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση, θα παίξουν μπαράζ για παραμονή στην 1η κατηγορία.
Keywords
Τυχαία Θέματα