Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα...

«Allons enfants de la patrie λοιπόν, Μασσαλιώτιδα. Τρόμος. Αγωνιστικός. Η Γαλλία έχει τρομερό ταλέντο που πρέπει να αξιοποιήσει επ΄ωφελεία του συνόλου, πληθώρα επιλογών σε κάθε θέση, έμπειρο προπονητή, ο οποίος ξέρει να διαχειριστεί υποθέσεις προδοσίας τύπου Ραμπιό (δεν είχε αγορασμένο χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα και αρνήθηκε την πρόσκληση) και την τύχη να παίζει εκτός έδρας και χωρίς πίεση να πάρει την κούπα σε εντός έδρας διοργάνωση. Στη Ρωσία, κάποιος κάτι
χρωστάει στους τρικολόρ». Blog στις 31 Μαΐου. Πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για τα χρωστούμενα του παρελθόντος.

Μετά τα ημιτελικά; Η πειστική αν μη τι άλλο για να σηκώσει κούπα Γαλλία είναι στον τελικό, ακολουθώντας τη δύσκολη διαδρομή, μέσω Αργεντινής, Ουρουγουάης και Βελγίου και θα παίξει στη Μόσχα με την απίθανη Κροατία των ανατροπών, των αντοχών και των δοκιμασιών. Οι καλύτερες και πιο ποιοτικές ομάδες στον τελικό, άξια και δίκαια, παρά την προσπάθεια του Βελγίου και της Αγγλίας που έκαναν τη δική τους διαδρομή, με τον τρόπο τους, μέχρι το τέλος. Αλλά δεν άντεξαν.

Για την Κροατία τα γράφαμε μετά το φιλικό με τη Βραζιλία στην Ελβετία, «έχει ταλέντο, φαντασία, ταχύτητα και ποιότητα» και αντοχές και πάθος και αστείρευτες δυνάμεις για την πρώτη πρόκριση σε τελικό στην ιστορία της. Τα κατάφερε με τρόπο που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αποκλείοντας Ρωσία και Αγγλία (δεν έκανε σε 120 λεπτά τελική στην εστία σε ροή αγώνα!) Τα κατάφερε με την τρομερή ποιότητά της.

Και τώρα; Η ομάδα του τακτικιστή Ντεσάν είναι, λέει, φαβορί για 3 και 4 γκολ και πολλοί κάνουν ήδη πρόβα απονομής. Σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτός ο περίπατος, με παραπομπή στο 1998; Επειδή η Κροατία έχει αγωνιστεί 90 λεπτά παραπάνω λόγω παρατάσεων; Και είναι κουρασμένη; Η Κροατία; Με τα τρεξίματα που έβγαλε από το 45´ μέχρι το 120´και διέλυσε την Αγγλία; Και μέχρι την Κυριακή, δηλαδή, δεν θα ξεκουραστεί; Τι θα κάνει; Θα σκάβει;

Εντάξει, η Γαλλία έχει τη φόρα του θεωρητικού φαβορί, την άνεση των πολλαπλών αγωνιστικών λύσεων και βοηθειών από τον πάγκο, την πολυτέλεια του κλασάτου Εμπαπέ για τη στιγμή που θα κρίνει ένα ματς, μπορεί όντως να μπαίνει με καλύτερο βηματισμό στον τελικό, αλλά η Κροατία του Ντάλιτς είναι πολύ πεινασμένη και αποφασισμένη να πουλήσει πανάκριβα το τομάρι της, με ηγέτη τον ασύγκριτο Μόντριτς και τον συγκηνιτικό, μαραθωνοδρόμο των γηπέδων Ράκιτιτς. Και έχει δοκιμαστεί στις προηγούμενες πίστες επιτυχώς.

Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα, το Παγκόσμιο ολοκληρώνεται με τελικό ματσάρα
Keywords
Τυχαία Θέματα