Σταματάει του χρόνου η παραγωγή PS Vita στην Ιαπωνία

Τέλος εποχής.

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε πως η παραγωγή της φορητής κονσόλας PlayStation Vita θα σταματήσει στην Ιαπωνία το 2019.

O αντιπρόεδρος της SIE, Hiroyuki Oda, μοιράστηκε τα νέα με το Famitsu, μέσω Gematsu, επιβεβαιώνοντας πως

η παραγωγή PS Vita θα σταματήσει στην Ιαπωνία του χρόνου, χωρίς σχέδια για άμεσο διάδοχο.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σχέδια αναφορικά με νέα φορητή συσκευή", είπε. "Στην Ιαπωνία θα κατασκευάζουμε PlayStation Vita ως το 2019. Από εκεί και μετά θα σταματήσουν οι εξαγωγές."

Η είδηση έρχεται να συνεχίσει την περσινή πληροφορία πως θα πάψει η παραγωγή των κασετών του Vita στο τέλος του οικονομικού έτους 2018, δηλαδή 31 Μαρτίου 2019. Τότε είχε καταστεί σαφές πως οι τίτλοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν αλλά μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί το κύκνειο άσμα της κονσόλας, που κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 2011 και παγκόσμια ένα χρόνο μετά. Για την ιστορία, το Vita πήγα πολύ καλά στην Ιαπωνία, αφού μέχρι πρότινος είχε μεγαλύτερη παρουσία από αυτή του PS4.

Με την Sony να σταματά το Vita στην πατρίδα της, όπου μεσουράνησε για επτά χρόνια, σίγουρα κλείνει ο κύκλος της κονσόλας.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.

IGN GreeceFortnite: Τι είχε να πει η Sony για το γνωστό πρόβλημα μεταφοράς λογαριασμώνPlayStation: Συνεχίζει ο πειραματισμός με το Portable GamingΗ Sony αποκαλύπτει νέα προϊόντα και ανοίγει τον δρόμο για το μέλλον στην CES 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα