Στα πέναλτι επικράτησε η Γιουνάιτεντ της Μίλαν

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Λος Άντζελες, στην έδρα των LA Galaxy, το νέο σπίτι του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, που έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο συλλόγων κι η εκκίνηση έδωσε ελπίδες για πολλά γκολ. Στο 12’, ο ΜακΤόμινεϊ πήρε την κεφαλιά, ο Μάτα έπαιξε με τη μία βρίσκοντας τον Σάντσες στη κίνηση, με τον Χιλιανό να τελειώνει τη φάση με άψογο πλασέ. Οι Ιταλοί χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φέρουν την αναμέτρηση στην ισορροπία, ο Μπονούτσι –για τον οποίο υπάρχει «ολοζώντανο»
το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Γιουβέντους- έβγαλε μπαλιά πίσω από τη σέντρα για τον Σούσο, η αμυντική τριάδα των «Κόκκινων Διαβόλων» έμεινε αδρανής με τον Ισπανό να εκτελεί μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Μουρίνιο, πέραν των γνωστών απουσιών (Πογκμπά, Λουκάκου, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Τζόουνς, Φελαϊνί, Γιανγκ, Ντε Χέα, Ρόχο) είχε στο απουσιολόγιο τον τραυματία Βαλέντσια, ο οποίος επέστρεψε στην Αγγλία για θεραπεία, καθώς και τον Μαρσιάλ, αφού ο σύντροφός του έφερε στον κόσμο το αγοράκι τους. Γι’ αυτό το λόγο και εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στις 10 Αυγούστου με τη Λέστερ, άφησε το αρχικό σχήμα του επί 60 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο του «Stub Hub Center».

Η Μίλαν είχε την κατοχή, αλλά οι Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε ήταν εκτός ρυθμού, ενώ η Γιουνάιτεντ περίμενε τα πάντα από το δίδυμο Σάντσες-Μάτα. Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλές στιγμές εκατέρωθεν, ο Σάντσες προσπάθησε με εντυπωσιακό «αεροπλανικό» να σκοράρει στο 47’ αλλά απέτυχε, ενώ οι Ιταλοί είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 84’, όταν ο Μπορίνι σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρέινα.

Τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι, σε μια…σουρεάλ διαδικασία, αφού ο ένας έδινε τη νίκη στον άλλον. Τελικώς, ύστερα από συνολικά 26 πέναλτι, οι δύο βαθμοί πήγαν στον αγγλικό σύλλογο, καθώς ο Κεσιέ με εκτέλεση α λα Πανένκα έστειλε την μπάλα εκτός εστίας κι η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 9-8 (1-1 κανονική διάρκεια).

Μίλαν: Τζ. Ντοναρούμα (61’ Ρέινα) - Αμπάτε (61’ Αντονέλι), Μουζάκιο, Μπονούτσι (46’ Ρομανιόλι), Καλάμπρια - Κεσιέ, Λοκατέλι (60’ Μάουρι), Μπερτολάτσι (46’ Μπορίνι) - Σούσο, Κουτρόνε (75’ Κάλινιτς), Τσαλχάνογλου.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Γκραντ (46’ Ζοέλ Περέιρα Κάστρο) – Μπαγί, Σμόλινγκ, Τουανζέμπε - Σόου (74’ Φοσού-Μενσά), ΜακΤόμινεϊ, Αντρέας Περέιρα, Ερέρα, Νταρμιάν – Μάτα (89’ Χάμιλτον), Σάντσες.

Διαιτητής: Μπαλδομέρο Τολέδο

Κίτρινες κάρτες: Ερέρα (90')

Εισιτήρια: 21.742

Hub Stub Center, Κάρσον, Λος Άντζελες
Keywords
Τυχαία Θέματα