Στα "κάγκελα" οι Δανοί! (pics)

Μετά την απόρριψη της γεφυρωτικής πρότασης μεταξύ ομοσπονδίας και παικτών, την οποία κατέθεσε το συνδικαλιστικό όργανο των δεύτερων, η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών οδηγείται στα "χαρακώματα"! Στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Σλοβακία, αλλά και σ' εκείνο της Κυριακής απέναντι στην Ουαλία, για την πρεμιέρα του Nations League, θα παραταχθούν ερασιτέχνες από τις χαμηλότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες, αλλά και παίκτης της ομάδας σάλας!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός
Άγκε Χαρέιντε και ο βοηθός του Γιον Νταλ Τόμασον αποχώρησαν από τις θέσεις τους μπροστά στο αδιέξοδο και τη θέση πήρε σαν υπηρεσιακός, ο Γιον Γένσεν! "Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό! Δεν με ενδιαφέρει αν θα χάσουμε 1-0 ή 8-0. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρουν τις εμπειρίες που πρέπει και να "πεθάνουν" στο χορτάρι!".

Ο "πόλεμος" ξεκίνησε με την άρνηση της ομοσπονδίας στο αίτημα των παικτών να συνάπτουν χορηγικές συμφωνίες με εταιρίες ανταγωνιστικές με εκείνες που συνεργάζονται με την ομοσπονδία της Δανίας. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και εκτός των ορίων του αθλητισμού και η "Politiken" φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδο της σκίτσο αφιερωμένο στην περίσταση.

Η αρχική ενδεκάδα απαρτίζεται από διάφορες μορφές της δανέζικης κοινωνίας, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παλαίμαχοι (μεσήλικες και υπέργηροι) ποδοσφαιριστές. Στο τέρμα εμφανίζεται ο Πίτερ Σμάιχελ να λέει στον γιό του Κάσπερ "θα βγείτε επιτέλους;" και εκείνος να απαντάει με απορία και έκπληξη: "πατέρα;".

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γέσπερ Μόλερ δήλωσε: "Δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης, κάναμε την τελική μας πρόταση και ελπίζω οι ποδοσφαιριστές να τη σκεφτούν ψύχραιμα. Αν δεν τη δεχτούν, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο σοβαρά εν όψει και του κυριακάτικου παιχνιδιού". Εν τω μεταξύ οι ποδοσφαιριστές οι οπο΄ ιοι επιλέχθηκαν να αντικαταστήσουν τους διεθνείς ταξίδεψαν κρυφά, λόγω του φόβου να δεχτούν απειλές.

Ο Σλοβάκος διεθνής Γιαν Γκρέγκους, ο οποίος αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη, μίλησε για την κατάσταση, αναφέρωντας: "Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο στη χώρα μας, αν και μπορώ να καταλάβω τους Δανούς διεθνείς, χωρίς να γνωρίζω όλες τις λεπρομέρειες. Φυσικά θα προτιμούσα να αντιμετωπίσουμε την κανονική Δανία. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, μόνο η Δανία και κάποιες αφρικανικές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα".
Keywords
Τυχαία Θέματα