Στα δύσκολα η …δεύτερη ομάδα

Μια – δύο απουσίες είναι μέσα στο …πρόγραμμα για κάθε ομάδα. Άλλωστε όλοι οι σύλλογοι έχουν μάθει να ζουν με τους τραυματισμούς και τις απώλειες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως είναι μάλλον ασυνήθιστο, μια ομάδα να έχει στη λίστα απόντων οκτώ παίκτες και οι πέντε εξ’ αυτών να είναι ενδεκαδάτοι. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει …μισός στο Περιστέρι και καλείται να αντιμετωπίσει την ευχάριστη
έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Ατρόμητο, με τη …δεύτερη ομάδα.

Ασφαλώς και τα πολλά ονόματα που βρίσκονται στο απουσιολόγιο του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι τεράστιος λόγος προβληματισμού και η …λειψανδρία προκαλεί «πονοκέφαλο» στον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι και ότι καλύτερο να λείπει από ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων ο κορυφαίος παίκτης των Πράσινων, Ροντρίγκο Μολέντο, ο βασικός μπακ Ουσμάν Κουλιμπαλί, η βάση της μεσαίας γραμμής, Δημήτρης Κουρμπέλης, ο πολύτιμος Λούκας Βιγιαφάνιες και ο – προορισμένος για ηγέτης – Λουτσιάνο.

Βέβαια στην περίπτωση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, οι Πράσινοι έχουν προσαρμοστεί και έχουν μάθει να αγωνίζονται χωρίς την παρουσία του, ωστόσο οι υπόλοιπες απουσίες αποδυναμώνουν σημαντικά το Τριφύλλι για το ματς με τον Ατρόμητο.

Η αποστολή των Πράσινων στο Περιστέρι ήταν εξ’ αρχής δύσκολη, καθώς θα αντιμετωπίσουν μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία παραμένει αήττητη στην έδρα της, δέχεται γκολ με το …σταγονόμετρο και σκοράρει σχετικά εύκολα ( σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί). Πλέον με την ανεπιθύμητη προσθήκη των απόντων, ο Παναθηναϊκός καλείται να ανέβει ένα …βουνό και να ξεπεράσει ένα εμπόδιο, το οποίο μοιάζει αξεπέραστο.

Τα πολλά προβλήματα, αλλά και η εικόνα του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια, αναγκάζουν τον Ουζουνίδη να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Οι Διούδης, Αυλωνίτης και Ινσούα ετοιμάζονται για το εφετινό ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, ενώ φανέλα βασικού «προβάρουν» οι Άλτμαν και Μουνιέ.

Το πιθανότερο σχήμα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: Διούδης, Ινσούα, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Άλτμαν, Μουνιέ και Μολίνς.
Keywords
Τυχαία Θέματα