Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση στη Bουλή για τις υποκλοπές – Οι γραμμές και τα όπλα Μητσοτάκη και Τσίπρα

Εκρηκτικό αναμένεται να είναι το κλίμα στην προ ημερησίας συνεδρίαση στη Βουλή για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, καθώς κανένα από τα κόμματα δεν φαίνεται διατεθειμένο αυτή την φορά να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Η ατμόσφαιρα θα είναι έντονα προεκλογική με τον πρωθυπουργό να περνά στην αντεπίθεση και τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που πήρε μόλις πληροφορήθηκε τις λανθασμένους χειρισμούς της ΕΥΠ, θα τονίσει πως θα πρέπει να διορθωθούν οι διαχρονικές παθογένειες αλλά δεν θα μπει σε λεπτομέρειες που αφορούν του λόγους για τους οποίους παρακολουθούνταν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Άλλωστε, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί από τα αρμόδια όργανα αλλά ο ίδιος αρνείται πεισματικά να το πράξει.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει τα όσα έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντιας Βαλαβάνη εναντίον του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση αλλά και τα όσα έχουν υποστηρίξει στο ΚΚΕ. Μάλιστα θα σημειώσει πως αντί να αυξηθούν οι δικλίδες ασφαλείας στις νόμιμες επισυνδέσεις ο Αλέξης Τσίπρας τις χαλάρωσε, καθώς κατήργησε τον έναν από τους δύο εισαγγελείς που απαιτούνταν για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα μηδενίσει σε καμία περίπτωση την προσφορά της ΕΥΠ σε εθνικά ζητήματα, όπως τις προκλήσεις στον Έβρο ή στο Αιγαίο, καθώς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τρομοκρατία και το έγκλημα.

Επίσης, θα επαναλάβει πως η εξεταστική θα πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος δεκαετίας, έτσι ώστε να ακουστούν και πρόσωπα που είχαν την ευθύνη διοίκησης της ΕΥΠ στο παρελθόν με στόχο να διατυπωθούν βελτιωτικές προτάσεις για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

ΣΥΡΙΖΑ: Απολογούμενος ο Μητσοτάκης

Στην Κουμουνδούρου που έχουν σηκώσει κατακόρυφα τους τόνους ποντάρουν πολλά στην σημερινή μονομαχία στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει διπλό στόχο.

Από την μία να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό κερδίζοντας τις εντυπώσεις και από την άλλη θα επιχειρήσει να φανεί ως ο εκφραστής της κεντροαριστεράς λόγω της κοινοβουλευτικής απουσίας του Νίκου Ανδρουλάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ο πρωθυπουργός θα έρχεται ως απολογούμενος στη Βουλή, και υποστηρίζουν πως φέρει προσωπικά την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν από την στιγμή που η ΕΥΠ είναι στην αρμοδιότητα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στο ερώτημα αν παρακολουθούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι, και αν η χώρα μας έχει αγοράσει το κακόβουλο λογισμικό “predator”. Δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου αλλά και τα όσα έχουν δημοσιευτεί σε ξένα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας διασύρεται διαρκώς στο εξωτερικό, ενώ θα επαναλάβει το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα