Σπέτσια: Έπεσε βαριά καμπάνα

H FIFA επέβαλε σκληρή τιμωρία στην Σπέτσια, για παρατυπίες της ιταλικής ομάδας σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών μικρών ηλικιών. Ο ιταλικός σύλλογος μετά από μια εξαιρετική παρθενική χρονιά στη Serie A, τιμωρήθηκε σκληρά από την FIFA με απαγόρευση μεταγραφών για δύο χρόνια με την ποινή να αρχίζει από τον Ιανουάριο του 2022. Ο ιταλικός σύλλογος δεν είναι η μοναδικός που έχει δεχθεί τέτοιου είδους ποινή.

Στο παρελθόν σύλλογοι όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο, μεταξύ άλλων τιμωρήθηκαν με παρόμοιο τρόπο.

Ο σύλλογος είναι έκπληκτος και εξαιρετικά απογοητευμένος από αυτήν την απόφαση και θέλει να διευκρινίσει ότι:

– Οι φερόμενες παρατυπίες που οφείλονται στη Spezia Calcio σημειώθηκαν μεταξύ του 2013 και του 2018 και στη συνέχεια υπό την προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου.

– Όλα τα μέλη της προηγούμενης ομάδας ιδιοκτησίας και διαχείρισης δεν έχουν καμία ευθύνη εντός του συλλόγου. – Όταν οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν το Spezia Calcio τον Φεβρουάριο του 2021, η έρευνα της FIFA δεν παρουσιάστηκε επαρκώς. Ο σύλλογος ενημερώθηκε μόνο τον Απρίλιο και ενήργησε αμέσως για να πραγματοποιήσει έναν εσωτερικό έλεγχο αυτών των ισχυρισμών για να δείξει ότι οι παρατυπίες δεν αφορούν την τρέχουσα περιουσία.

– Το κλαμπ θεωρεί ότι η κύρωση είναι υπερβολικά σκληρή. Μια κύρωση που τιμωρεί μια νέα κυβέρνηση που δεν είχε καμία συμμετοχή στις φερόμενες παρατυπίες.

Ο Σύλλογος προτίθεται να αναλάβει νομική προσφυγή για να ασκήσει έφεση σε αυτήν την απόφαση και να αποδείξει σαφώς ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της τρέχουσας περιουσίας και αυτής της υπόθεσης, για την οποία κατηγορείται η Spezia Calcio.

– Το πρόστιμο δεν θα επηρεάσει το τρέχον παράθυρο μεταγραφών το καλοκαίρι, οπότε ο σύλλογος είναι ελεύθερος να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς.

Ο Σύλλογος σέβεται τη σημασία του έργου που ανέλαβε η FIFA σχετικά με την προστασία των ανηλίκων και θα συνεργαστεί πλήρως σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα που θα ξεκινήσει.

Comunicato Ufficiale

https://t.co/jpYuLtUhNB pic.twitter.com/A2Zk6mpNGk

— Spezia Calcio (@acspezia) July 16, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα