Σπαρακτικές στιγμές στο λιμάνι της Καλαμάτας: Βρήκε τον αδελφό του μετά το ναυάγιο ενώ πίστευε ότι ήταν νεκρός

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου άνθρωποι καταφθάνουν από πολλές χώρες της Ευρώπης και αναζητούν τους συγγενείς τους, στους διασωθέντες ή στους νεκρούς του ναυαγίου που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που ένας άνδρας βρίσκει τον 18χρονο αδερφό του ενώ νόμιζε ότι είναι νεκρός.

Ο Φαρντι, Συρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που

βυθίστηκε.

Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες αυξάνεται ο αριθμός των συγγενών και μαζί και η αγωνία για την τύχη των οικείων τους.

Άλλοι συνοδεύονται από φίλους τους και άλλοι μόνοι τους, ακολουθώντας όμως την ίδια διαδικασία. Στέκονται στα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί, συνομιλούν με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίοι σημειώνουν τα στοιχεία τους αφήνοντας κάποιους να περάσουν μήπως και αναγνωρίσουν το άτομο που αναζητούν.

Παράλληλα, στα κινητά κέντρα που έχουν στηθεί όλη τη μέρα οι διασωθέντες υποβάλλονται διαρκώς σε εξετάσεις, ενώ τους παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από τους εθελοντές και τις οργανώσεις που από χθες κατέφτασαν στο λιμάνι.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους. Σύμφωνα με αναφορές, στα αμπάρια του αλιευτικού σκάφους “Αντριάνα” βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, ενώ μετανάστες που γλίτωσαν από την τραγωδία, μεταφέρουν πως πάνω στο πλοίο επέβαιναν 500-700 άτομα, ωστόσο ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα