Σούζα το αλογάκι στην πρεμιέρα... (video)

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο στην πρεμιέρα της Super League καθώς πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα ο Ντέλετιτς.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Βαλέριαν Ίσμαελ επέλεξε ένα σύστημα 3-4-2-1 με τον Χουάντερσον κάτω απ' τα δοκάρια, τους Κοντοέ, Κύργια και Λούκιτς στην άμυνα, στο κέντρο οι Ναδάλες, Γκονζάλες, Κονέ και Στάθης, μπροστά τους οι Ζαγκουαρίμπ και Έιλερς
και αιχμή του δόρατος ο Ελ Χελβέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-5-2 με τον Κρίστινσον κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Χούμπτσεβ, Μόρα και Γρομητσάρη στην άμυνα, στο κέντρο οι Φατιόν, Πίτι, Μιλοσάβλιεβιτς, δεξιά τους ο Σαχίτι, αριστερά ο Ντέλετιτς και επιθετικό δίδυμο οι Κούνιτ και Μόρσι.

Λίγα πράγματα...

Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα στη Ριζούπολη οι δύο ομάδες έδειχναν να παίζουν κάποιο άλλο άθλημα και όχι ποδόσφαιρο. Τα λάθη ήταν πάρα πολλά εκατέρωθεν με τους δύο συλλόγους να μην μπορούν να αλλάξουν πάνω από δύο πάσες ενώ οι τελικές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στο 27ο λεπτό η ΑΕΛ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη της αλλαγή καθώς ο Βαγγέλης Μόρας ένιωσε ένα τράβημα στον δικέφαλο και αποχώρησε με τον Γκόλια να παίρνει τη θέση του.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι, στην πρώτη τελική του αγώνα, ευτύχισαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντέλετιτς έστρωσε την μπάλα στον άξονα αφού επωφελήθηκε από τις κόντρες και με ένα δυνατό, ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Από το γκολ και ύστερα ο Απόλλων έδειξε να αφυπνίζεται αγωνιστικά θέλοντας να πιέσει τον αντίπαλό του και να φτάσει σε ένα γκολ ισοφάρισης. Η πρώτη τελική της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" ήρθε στο 34ο λεπτό αλλά το σουτ του Γκονζάλεζ δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον ενώ στο 40ο λεπτό λίγο έλειψε ο Πίτι να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Χουάντερσον.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους καθώς στο 41ο λεπτό ο Ναδάλες έπιασε την κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε άουτ και οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος δεν μπορούσε να τους βοηθήσει με τα λάθη να είναι αρκετά και τους δύο προπονητές να προσπαθούν να αλλάξουν συστήματα και πρόσωπα για να κάνουν τις ομάδες τους πιο δημιουργικές.

Στο 65ο λεπτό ο νεοεισελθών Ζοάο Πέδρο προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ από τα αριστερά, έξω από την περιοχή ενώ στο 77ο λεπτό ο Πίτι επεχείρησε άλλο ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση αλλά και πάλι ο Χουάντερσον ήταν εκεί για να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να περάσει νικηφόρα από τη Ριζούπολη με 1-0 και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσσεις της στη νέα σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Β. Ίσμαελ): Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58' Ζοάο Πέδρο), Κονέ, Ζαγκουαρίμπ (68' Οριουέλα), Έιλερς, Ελ Χελβέ

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46' Γκοΐκοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (27' Γκόλιας), Χούμπτσεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (68' Καρανίκας)
Keywords
Τυχαία Θέματα