Σλόβαν Μπρ. – Ολυμπιακός 2-2: Πρόκριση στο “ρελαντί” (hls)

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το 3-0 του Φαλήρου και δεν μπήκε σε περιπέτειες, καθώς ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη ρεβάνς των playoff του Europa League. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πρόκριση στη φάση των ομίλων με σκόρερ τους Ελ Αραμπί (33′) και Ονιεκούρου (54′). Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι Σλοβάκοι μετά την αποβολή του Ντε Μάρκο στο 26′. Ντεμπούτο έκανε ο Ρόνι Λόπες.

Πως έπαιξαν

Ο

Ολυμπιακός υπερασπίστηκε το 3-0 του Φαλήρου απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στον επαναληπτικό των playoff του Uefa Europa League με διάταξη 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ βρέθηκε κάτω από την εστία, τετράδα στην άμυνα ήταν οι Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, αμυντικά χαφ οι Καμαρά και Εμβιλά, μπροστά τους ξεκίνησε ο Αγκιμπού Καμαρά, στις πτέρυγες οι Ονιεκούρου και Βαλμπουενά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ελ Αραμπί.

Τα είχε όλα το πρώτο ημίχρονο!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο με σημαντικά γεγονότα για την οικονομία του ματς, καθώς η Σλόβαν έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 26′ και στη συνέχεια αμφότερες οι ομάδες σκόραραν για να κλείσουν ισόπαλες το ημίχρονο 1-1.

Στο 14′ η Σλόβαν είχε δοκάρι. Ο Χέντι έφυγε στην κούρσα μπροστά από τον Σισέ, ο Σενεγαλέζος προσπάθησε να τον περιορίσει και ο επιθετικός της Σλόβαν πλάσαρε υπό πίεση στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βατσλίκ.

Στο 26′ η Σλόβαν έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ντε Μάρκο αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ πάνω στον Μαντί Καμαρά. Στο ημίωρο ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη σημαντική του ευκαιρία. Ο Ρέαμπτσιουκ συνεργάστηκε με τον Ονιεκούρου και έβγαλε μπαλιά από αριστερά με αποδέκτη τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ρόλαρε και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ. Ο Βαλμπουενά έβγαλε ακόμα μια ασίστ για το κεφάλι του Ελ Αραμπί, μετά από ομαδική συνεργασία και οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ.

34 ασίστ ο @MathieuVal8 με τον Ολυμπιακό, οι 9 για τον @elarabiyoussef #olympiacos #olympiacosfc #SLOOLY

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) August 26, 2021

Στο 36ο λεπτό ο Καμαρά αποχώρησε εξαιτίας προβλήματος και τη θέση του πήρε ο Μπουχαλάκης. Στο 41′ η Σλόβαν κατάφερε να ισοφαρίσει παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Σμίρχαλ βρήκε πολύ χώρο από αριστερά και με παράλληλη μπαλιά εμβόλισε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού πριν η μπάλα φτάσει στον Χέντι, ο οποίος απλά την έσπρωξε στα δίκτυα.

Μάλιστα οι Σλοβάκοι είπαν την τελευταία λέξη στο πρώτο μέρος με σημαντική ευκαιρία. Ο Γκριν βρήκε διαδρομο από δεξιά και σένταρε, ο Τσάβριτς απείλησε με προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε!

Γκολ ο Ονιεκούρου, ντεμπούτο ο Λόπες

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος χαρακτηρίστηκε από διάθεση στην επίθεση, αλλά και από κενά στην άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν και να σκοράρει, αλλά και να δεχτεί γκολ, το οποίο φυσικά δεν κόστισε.

Οι “ερυθρόλεκοι” πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ στην πρώτη σημαντική στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε γρήγορα φάουλ εκτός περιοχής και σέρβιρε στον αφύλακτο Ονιεκούρου μέσα στην περιοχή, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1! Ο Νιγηριανός στο ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα ευτύχησε να σκοράρει.

Στο 59′ Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί συνεργάστηκαν εκ νέου! Ο Γάλλος τον έψαξε ξανά από τον άξονα, αλλά ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Σλόβαν.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βαλμπουενά αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Ρόνι Λόπες, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα.

Στο 62′ η Σλόβαν επιβεβαίωσε πως είναι μια ομάδα που παλεύει ως το τέλος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ οι παίκτες της Σλόβαν πήραν με ευκολία δυο κεφαλιές στην περιοχή του Ολυμπιακού, η δεύτερη ήταν από τον Γκριν και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-2. Στο 72′ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Χασάν, Βρουσάι και Κούντε στο ματς, αποχώρησαν Ελ Αραμπί, Εμβιλά και Ονιεκούρου. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και έχασε ευκαιρίες στην αντεπίθεση.

Στο 80′ ο Κούντε έβγαλε σπουδαία μακρινή μπαλία για τον Λόπες, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν καταφέρνει να τελειώσει τη φάση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βρουσάι βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Uefa Europa League.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (4-1-4-1): Τσόβαν – Πάουσεκ (84’ Κρίτζαν), Κάσια, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο – Κανκάβα – Τσάβριτς (67’ Ντε Καμπς), Βάις (79’ Στρέλετς), Σμίρχαλ, Γκριν (84’ Χρντσαρ) – Εντί (79’ Ντράζιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμτσιουκ – Εμβιλά (72’ Κούντε), Μαντί Καμαρά (36’ Μπουχαλάκης) – Βαλμπουενά (60’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (72’ Βρουσάι) – Ελ Αραμπί (72’ Χασάν)

Κόκκινη: 26’ Ντε Μάρκο

Κίτρινες: 11’ Καμαρά, 38’ Βάις, 78’ Βρουσάι

Keywords
Τυχαία Θέματα