Σκούπισε τον ΠΑΟΚ με απολαυστικό Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ανεβάζοντας την αμυντική του ένταση επικράτησε 72-88 του αξιόλογου ΠΑΟΚ και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς. Εμφάνιση… ολ-σταρ από τον Καλάθη με 27 πόντους (ατομικό ρεκόρ), 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Το ματς
Λίγο οι εύκολες νίκες στην Αθήνα, αρκετά το νεύρο και
το πείσμα του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν σαφώς υπέρ των γηπεδούχων (22-14). Με ξεκάθαρη στόχευση να στείλει τη μπάλα κοντά στο καλάθι και αφήνοντας τον Καλάθη να σουτάρει (12π) αλλά όχι να δημιουργεί, ο «δικέφαλος του Βορρά» απόκτησε διαφορά 8 πόντων μετά το πρώτο δεκάλεπτο με συλλογική δουλειά στο σκοράρισμα.

Με τον Λεκάβιτσους να παίρνει τη μπαγκέτα από τον Καλάθη και να φτάνει και αυτός τους 12 πόντους ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους στην δεύτερη περίοδο, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε τον τρόπο να απαντά. Το επιμέρους 21-23 σε αυτό το διάστημα ήρθε με το ανέβασμα των Γκος και Τζάκσον, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Γκιστ έκανε αισθητή την παρουσία του σε αμφότερες τις ρακέτες. Το 43-37 του ημιχρόνου απεικόνιζε με δίκαιο τρόπο τις διαφορές που οι δύο ομάδες θα έλυναν στο δεύτερο μέρος.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στην αμυντική ένταση του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε τους Καλάθη-Λεκάβιτσους – Θανάση – Γκιστ – Σινγκλετον με άμυνα με αλλαγές, βραχυκύκλωσε τον ΠΑΟΚ κρατώντας τον στους 3 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά και το παιχνίδι άλλαξε εικόνα. Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» πέτυχαν 22 πόντους και δέχτηκαν μόλις 10 και κάπως έτσι οι κάτοχοι του τίτλου απόκτησαν προβάδισμα 53-59 στο 30΄.

Με τον Καλάθη να σκοράρει με τρομερά ποσοστά και συνολικά τον Παναθηναϊκό να έχει τρομερά ποσοστά από μακριά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε απαντήσεις. Η διαφορά αυξανόταν συνεχώς, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το τελικό ___ μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα (19-29 στην τελευταία περίοδο), αλλά η νίκη των «πράσινων» είναι πέρα για πέρα δίκαιη.

Η διακύμανση: 22-14, 43-37, 53-59, 72-88

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης, Μαργαρίτης 6, Γκος 15, Τζόουνς 9, Πέτεγουεϊ 3, Χρυσικόπουλος, Καράς 2, Ζάρας 8, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 9, Τζάκσον 14.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλτον 6, Τζέιμς, Βουγιούκας, Λοτζέσκι 8, Καλάθης 27 (8ας, 5ρ, 5/8 τρίποντα), Ρίβερς,Παππάς 13, Γκιστ 11 (12ρ), Λεκάβιτσους 12, Όγκουστ, Αντετοκούνμπο 11 (6ρ), Μήτογλου.

Live Blog ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Keywords
Τυχαία Θέματα