Σκληρή για να «πεθάνει» η ΑΕΚ, πιο «γεμάτος» από ποτέ ο Ολυμπιακός

Το ποδόσφαιρο ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι δίκαιο άθλημα γιατί είναι πολλές οι φορές που δεν είναι εφικτό να κερδίσει η καλύτερη ομάδα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες στη Λεωφόρο. Εκεί η ΑΕΚ ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του Αθηναϊκού ντέρμπι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπόρεσε να πατήσει σωστά στην αντίπαλη περιοχή.

Οι πράσινοι με δύο στατικές φάσεις στο α΄ ημίχρονο σκόραραν με τον Μολέδο και μετά άρχισαν να παίζουν το… σπασμένο τηλέφωνο!

Ο σκόρερ Μολέδο τραυματίστηκε σε μία διεκδίκηση
της μπάλας με τον Βράνιες, το ματς διεκόπη για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Ουζουνίδης ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει, του είπαν ότι σε 3-4 λεπτά θα ξαναμπεί στο ματς, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο Μολέδο δεν συνέχισε, ο Κουτρουμπής μπήκε χωρίς ζέσταμα στη θέση του και η ζωή στο χορτάρι συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να κερδίζει τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και να δείχνει τελικά ικανοποιημένη με την ισοπαλία που ήρθε μ΄ ένα σουτ του Λιβάγια στις καθυστερήσεις, το οποίο κόντραρε μάλιστα στο πόδι του Χουλτ.

Από το 70΄ και μετά το παιχνίδι έγινε… ροντέο, αφού η ΑΕΚ ήθελε το γκολ της ισοφάρισης κι έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρει κάποιες κόντρες. Το 2-0 δεν έγινε, η ΑΕΚ έμεινε στο παιχνίδι και στο τέλος πήρε τον βαθμό που μοιάζει απόλυτα δίκαιος, σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων.

Φυσικά οι απώλειες Μολέδο και Χίλιεμαρκ, αλλά και ο τραυματισμός του Κουρμπέλη προς το τέλος του ντέρμπι, ανάλογα με την σοβαρότητά τους, ίσως αποδειχτούν μεγαλύτερα προβλήματα για τον Ουζουνίδη σε σχέση με τους δύο χαμένους βαθμούς.

Γεμάτο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό

Στο Φάληρο τώρα το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός έκανε το πιο… γεμάτο παιχνίδι του από το ξεκίνημα της εφετινής περιόδου.

Κι όταν λέμε γεμάτο το εννοούμε. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν ήταν «μονόπατη».

Με άλλα λόγια είχε ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με κάθε τρόπο. Ο Ολυμπιακός, που είχε απέναντί του μια από τις καλύτερες ομάδες στον ανασταλτικό τομέα, αυτή του Λεβαδειακού, μπόρεσε να βγάλει 22 τελικές με επιθέσεις και από τα δύο άκρα, αλλά και από το κέντρο.

Η ανάπτυξή του είχε πλουραλισμό και ήταν από τις πλέον εντυπωσιακές μέχρι σήμερα. Διότι έως τώρα μας είχε συνηθίσει να εγκλωβίζεται σε ένα τρόπο μεταφοράς του παιχνιδιού.

Τη μία έβγαζε προσπάθειες από αριστερά, την άλλη από δεξιά, λιγότερο από τον άξονα και αρκετές φορές με ανορθόδοξο τρόπο, όπως με μακρινά γεμίσματα από τα μετόπισθεν.

Το Σάββατο όμως, έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο, με ορθολογική ανάπτυξη από παντού, με αποτέλεσμα να αντιδράσει σωστά και μετά το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, αλλά και το γκολ της ισοφάρισης από τον Γιακουμάκη.

Δικαίως λοιπόν, γίνεται λόγος για την πιο ικανοποιητική εικόνα του μέχρι σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα