Σκληρές κυρώσεις Μπάιντεν: “Θα χτυπήσουμε το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ” [Βίντεο]

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε νέο διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για την επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία, δίνοντας την απάντηση της Ουάσινγκτον στις εξελίξεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν βαριές κυρώσεις στη ρωσική οικονομία, σε συντονισμό με τις άλλες χώρες της G7.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε “προμελετημένη κίνηση” και σε “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”, δηλώνοντας ότι “ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και θα υποστεί τις συνέπειες και τις κυρώσεις”.

“Ο

ρωσικός στρατός κάνει μια σκληρή επίθεση στον λαό της Ουκρανίας, χωρίς να προκληθεί” είπε και συνέχισε: “Μετέφερε φιάλες αίματος κι αυτό τα λέει όλα. Η Ρωσία απέρριψε κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας για διάλογο. Προειδοποιήσαμε για εβδομάδες ότι θα συμβεί αυτό και τώρα συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα”.

Ο Μπάιντεν μίλησε για κυρώσεις στις ρωσικές τράπεζες με τις ΗΠΑ να μπλοκάρουν ακόμη τέσσερις ρωσικές τράπεζες, ενώ έκανε λόγο για κυρώσεις και σε πρόσωπα της ρωσικής ελίτ χαρακτηρίζοντας “διεφθαρμένους” τους δισεκατομμυριούχους που διατηρούν σχέσεις με την ρωσική πολιτική σκηνή.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε συμφωνία με τους ηγέτες της G7, ο δυτικός κόσμος θα χτυπήσει το ρούβλι, το οποίο είχε ήδη σημαντικές απώλειες σήμερα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ότι θα περιορίσει τις δουλειές της Ρωσίας σε όλα τα νομίσματα.

Επίσης, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας θα αποκοπούν άμεσα, από σήμερα κιόλας, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

“Οι δυνάμεις μας δεν πρόκειται να συμμετέχουν ούτε τώρα ούτε στο μέλλον στον πόλεμο της Ουκρανίας” επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό ΝΑΤΟϊκού εδάφους.

“Επίθεση εναντίον ενός συμμάχου είναι επίθεση εναντίον όλων” είπε με νόημα και τόνισε πως έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στην Πολωνία και άλλες χώρες.

“Η Ρωσία έχει καταπατήσει όλες τις αρχές της παγκόσμιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται και γιατί ακριβώς έγιναν όλα αυτά. Όλα είχαν να κάνουν με την επίθεση. Και με την διά της βίας αλλαγή των συνόρων”, τόνισε ακόμη στέλνοντας το μήνυμα: “Αυτό, θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα κοστίσει στη Ρωσία πολλά: Και οικονομικά, και κοινωνικά, και πολιτικά. Κι αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί. Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δημοκρατία, η ελευθερία, που πρέπει να υποστηρίξουμε. Και δεν θα τις αφήσουμε να καταπατηθούν από τα στρατεύματα του Πούτιν”.

“Η Αμερική αντιστέκεται σε αυτούς που εκφοβίζουν. Αυτοί είμαστε. Και αυτό θα κάνουμε. Οι δυνάμεις μας δεν θα πάνε στην Ουκρανία να πολεμήσουν. Ο Πούτιν ξεκίνησε μία επίθεση και όλος ο κόσμος βλέπει ότι οι αντιδράσεις του ποτέ δεν είχαν να κάνουν με τις εγγυήσεις που ζητούσε, αλλά αφορούσαν μόνο την επίθεση. Οι κινήσεις του Πούτιν αναδεικνύουν τις βλέψεις του για το μέλλον του κόσμου”, τόνισε και πρόσθεσε: “Περιμένουμε μεγάλο κύμα κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία”.

Αμερικανικά F-35 σε Εσθονία και Λιθουανία

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και στη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Βαλτικής, όπως ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας.

Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται μαχητικά F-35 στις χώρες της Βαλτικής.

Περίπου 500 αμερικανοί στρατιώτες με άρματα μάχης Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley έχουν σταλεί από πέρυσι στη Λιθουανία και ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσουν τον Απρίλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε θα παραταθεί η αποστολή τους στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα