Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον 19χρονο Αλκη – Θρήνος στη Βέροια

Πανελλήνια θλίψη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, με οπαδικά κίνητρα, στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι γνώριζαν τον άτυχο νεαρό κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μακριά ωστόσο από φανατική δράση και συμπλοκές.

Η είδηση του θανάτου του 19χρονου, που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, προκάλεσε σοκ

στην τοπική κοινωνία.

Ο Δημήτρης Καρολίδης, δημοσιογράφος του verianet.gr, περιγράφει το χρονικό στο κέντρο της πόλης, όπου κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστή η δολοφονία. “Το πρωί είχε μια συγκέντρωση, μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και επικράτησε παγωμάρα. Με το που ακούστηκε αυτό το πράγμα επικράτησε παγωμάρα. Όταν μάθαμε ότι είχε σχέσεις με τη Βέροια, ήταν πραγματικά μεγάλο το σοκ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του άτυχου Άλκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 12:00 στην πόλη της Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) στις 11:30.

Δήμαρχος Βέροιας: Δυσνόητο να χάνονται έτσι ζωές

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr, δήλωσε πως ο πατέρας του παιδιού ήταν στρατιωτικός και ζούσαν στην πόλη.

Μάλιστα, εξέφρασε αποτροπιασμό για το τραγικό περιστατικό και δίνοντας ένα μήνυμα όπου καταδικάζει τον φανατισμό και την τυφλή βία, είπε χαρακτηριστικά: “Άπαντες καταδικάζουμε. Είναι πολύ κρίμα να χάνονται έτσι ζωές. Είναι δυσνόητο για τον κοινό νου ότι χάνονται σήμερα ζωές με αυτόν τον τρόπο”.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα