Σήμερα, στην Ευρώπη, παίζονται πολλά ΚΑΙ για το πρωτάθλημά μας!

@ Καλησπέρα. Το πρωτάθλημα, παρότι υπάρχουν 9 αγωνιστικές μπροστά μας, έχει μετατραπεί σε "μονομαχία δικεφάλων". Όχι πως αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Όμως για κάτι τέτοιο, απαιτούνται πολλά "αν".

@ Για παράδειγμα, να κερδίσει ο ΟΣΦΠ την έφεση κατά της αφαίρεσης 3 βαθμών και να βρεθεί από τα (τωρινά) -9 και -7 στα -6 (από τον ΠΑΟΚ) και -4 (από την ΑΕΚ) αντίστοιχα. Ακόμη, να πάει ο ΟΣΦΠ... τραίνο μέχρι το τέλος και ταυτόχρονα ΠΑΟΚ
(σ.σ δεν φτάνει μόνον ήττα από τους ερυθρόλευκους στο ντέρμπι) και ΑΕΚ να χάσουν 4-5 βαθμούς ο καθένας τους ακόμη (βέβαια υπάρχει και το μεταξύ τους ματς στην Τούμπα)...

@ Όμως, το κυριώτερο κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να ξαναδούμε έναν... ΚΑΝΟΝΙΚΟ Ολυμπιακό στο γήπεδο. Κι αυτό μου μοιάζει ως η πιο δύσκολη... υπόθεση εργασίας από όσες προανέφερα. Κυρίως διότι αδυναμίες που έχουν εμφανιστεί από την αρχή της σεζόν δεν βλέπω να διορθώνονται, ενώ σε κάθε (αλλά, σε...ΚΑΘΕ!!!) 2ο ημίχρονό του ο Ολυμπιακός φαντάζει στα μάτια μου σαν ομάδα που χρειάζεται... ομαδική φιάλη οξυγόνου!

@ Για την μάχη των ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λοιπόν, θα σας πω τις εξείς εκτιμήσεις μου:
- Η ΑΕΚ μου δείχνει από την αρχή της περιόδου πιο συμπαγής, πιο ομάδα, πιο... χτισμένη από τον προπονητή της. Λογικό, αφου τον έχει (τον προπονητή) από πέρισυ. Είναι -δεδομένα- και πιο σκληρή ομάδα από τον ΠΑΟΚ, κάτι που αποδεικνύει και το αήττητό της εδώ και 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

- Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, έχει το... μομέντουμ, αφού αρχίζει η δουλειά του Λουτσέσκου να αποδίδει, δείχνει σαφώς πιο δουλεμένος και συμπαγής από ότι προ 1-2 μηνών, ενώ οι σερί (14) νίκες του δίνουν ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Πολύ σημαντικό τούτη την χρονική στιγμή.
- Πάρα πολλά,λοιπόν, θα κριθούν για τη μάχη του τίτλου... ΑΠΟΨΕ!
Ναι, δεν έκανα κάποιο λάθος. Το αποψινό ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ με την Δυναμό Κιέβου, μπορεί να αποβεί ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ στην μονομαχία του εγχώριου τίτλου!

Και εξηγώ:

Μια καθαρη νίκη της ΑΕΚ, με σκορ π.χ 1-0 ή -πολύ καλύτερα- μεγαλύτερο, θα δώσει μεγάλη ώθηση, ψυχολογική και αγωνιστική, στην Ένωση.

Μια μεγάλη εμφάνιση, που δεν θα συνοδευθεί από αποτέλεσμα "πρόκρισης" αλλά θα συζητηθεί κολακευτικά, φρονώ πως ΚΑΙ ηθικό θα προσθέσει ΚΑΙ θα οδηγήσει σε, αποκλειστικό,προσανατολισμό στα... δικά μας, μέσα σε καλό κλίμα.

Μια πιθανή ήττα, όμως, με καθαρό (αρνητικό) σκορ και κακή εμφάνιση, θεωρώ ότι μπορεί να τραντάξει το κιτρινόμαυρο οικοδόμημα, ενόψη της μάχης ΚΑΙ για τον ελληνικό τίτλο.
Το "γιατί" είναι οφθαλμοφανές, κατά την άποψή μου: Η ΑΕΚ, όπως κι ο ΠΑΟΚ εξάλλου, είναι ομάδες που πρέπει -παρά το όνομά τους, το μέγεθος και τον πολύ κόσμο τους- να λογίζονται ως... "υπο κατασκευή πρωταγωνίστριες". Προσοχή, μην συγχέεται η ιστορία και το εκτόπισμα των ονομάτων τους, με την παρούσα φάση. Τούτη την ώρα, που ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουν κατακτήσει και άρα αποδείξει, ούτε στον κόσμο τους ούτε στους "τρίτους", δείχνουν να "τρέφονται" από τις τρέχουσες επιτυχίες και τ΄ αποτελέσματά τους.

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, θεωρώ ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΟ το σημερινό ματς. Και μια επιτυχία της ΑΕΚ (κόντρα, ίσως, σε πολλούς που μιλούν για τη δυσκολία των "δύο καρπουζιών σε μία μασχάλη") ικανή να την ..."εκτοξεύσει". Γενικώς....

Υ.Γ Εξάλλου οι... "κουλές" ομάδες έχουν... "μία μασχάλη". Οι κανονικές και ΙΚΑΝΕΣ, έχουν... δύο. Έ;
Keywords
Τυχαία Θέματα