Σικ: Άλλαξε επίπεδο αναζητώντας υπερβάσεις

Έχει προλάβει να παίξει σε 4 διαφορετικά πρωταθλήματα. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ίδιος, όμως όχι και οι περισσότερες από τις ομάδες που μέχρι τώρα αγωνίστηκε στην καριέρα του.

Ο Πάτρικ Σικ ξεκίνησε την καριέρα του από την Σπάρτα Πράγας με την οποία πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο το 2014, εχοντας ελάχιστη συμβολή αφού υπήρχαν γηραιότεροι και εμπειρότεροι που πήραν εκείνη τη σεζόν τον βασικό ρόλο του επιθετικού στην τσεχική ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2015 η Μποέμιανς Πράγας τον έχει

με τη μορφή δανεισμού και σε ηλικία 20 ετών σκοράρει 7 φορές και παίζει 28 ματς στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Έκτοτε η πρόοδος είναι εμφανής χρόνο με το χρόνο, τόσο για το επίπεδο των πρωταθλημάτων και των συλλόγων για τους οποίους παίζει, όσο και για τα κατορθώματα που καταγράφει.

Η Σαμπτόρια έδωσε μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στο «Μαράσι» έναν πολλά υποσχόμενο ψηλόλιγνο επιθετικό και η επιλογή της δικαιώνεται από την πρώτη κιόλας σεζόν. Ο Πάτρικ Σικ σημειώνει 11 γκολ σε 32 αγώνες με το… «Buona Sera» στη Serie A μοιράζοντας και 4 ασίστ.

Το… λαβράκι από την Τσεχία κάνει τους πρωτευουσιάσους της Ρόμα να τον αποκτήσουν με δανεισμό και μεγάλη οψιόν αγοράς, δαπανώντας περισσότερα από 40 εκατομμύρια και την τιμή του να δεκαπλασιάζεται μέσα σε λίγα χρόνια στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σε δύο σεζόν στη Ρώμη, με προπονητή τον Ντι Φραντσέζκο την πρώτη και τον Ρανιέρι τη δεύτερη σημείωσε μόνο 5 τέρματα, με τον σύλλογο να καταλαμβάνει μια 3η και μια 6η θέση στο πρωτάθλημα.

Την σεζόν 2019-20 αλλάζει σύλλογο και πρωτάθλημα. Η Λειψία αποφασίζει να επενδύσει στο ταλέντο του σε μια στιγμή που ο Σικ είχε βρεθεί από την λάμψη στην αμφισβήτηση. Κομβική τόσο για την τιμή του σε χρηματιστηριακό επίπεδο αλλά και την ποδοσφαιρική του εξέλιξη.

Ο Πάτρικ Σικ σημειώνει 10 γκολ στην πρώτη χρονιά του στη Μπουντεσλίγκα, η Λειψία τερματίζει στην 3η θέση της βαθμολογίας και η Μπάγερ Λεβερκούζεν αποφασίζει να κινηθεί για να τον κάνει δικό της βλέποντας πως μπορεί να επιστρέψει σε χρονιές με περισσότερα από 10 γκολ στο ενεργητικό του.

Το ίδιο καλοκαίρι ο Τσέχος πετυχαίνει 5 γκολ στην τελική φάση του Euro και μοιράζεται την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η εποχή της αμφισβήτησης περνά ανεπιστρεπτί και ο Σικ σκοράρει 9 φορές την αγωνιστική περίοδο 2020-21 παίζοντας σε 29 ματς πρωταθλήματος ενώ παράλληλα πετυχαίνει και 3 γκολ σε 5 ματς στο Europa League.

Η εφετινή, δεύτερη σεζόν του στο Λεβερκούζεν έχει ήδη ξεπεράσει τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων του συλλόγου. Έχει προλάβει να σημειώσει 16 γκολ ενώ έχει και 7 ασίστ σε 14 παιχνίδια!! Αποτελεί τον κεντρικό πόλο της επίθεσης μιας ομάδες που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτόν, παράλληλα όμως παίρνει και από εκείνον στη δημιουργία με τη χημεία που έχει αναπτύξει με τους μεσοεπιθετικούς της Μπάγερ να είναι εξαιρετική.

Ο Πάτρικ Σικ είναι παίκτης που λειτουργεί καλά σε ομάδες που μπορούν να έχουν εύρυθμη λειτουργία και πλάνο και με προπονητές που αντιλαμβάνονται τον ακριβή ρόλο που οφείλουν αν του δώσουν.

Το γεγονός ότι είναι 2ος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά τα μισά του δρόμου προς το παρόν τον καθιερώνει στην εκτίμηση των ποδοσφαιρόφιλων ως έναν εξαιρετικό σκόρερ. Προσεχώς και με περαιτέρω βελτίωση μπορεί να αντικρίζει το μέλλον με ακόμη περισσότερες και ποιοτικότερες ποδοσφαιρικές προκλήσεις στην καριέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα