Σφιντέρσκι: Θυμίζει στους Πολωνούς τον Λεβαντόφσκι!

Όσο ο Κάρολ Σφιντέρσκι σκοράρει με τον ΠΑΟΚ, όπως έγινε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ (3/10), κι επίσης όσο σκοράρει με την Εθνική Πολωνίας, όπως έγινε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (9/10) με τον Άγιο Μαρίνο, οι Πολωνοί θα έχουν λόγους να λένε πάντα καλά λόγια γι’ αυτόν. Ακόμη και να τον συγκρίνουν άμεσα με τον μέγα σκόρερ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, και μάλιστα να υποστηρίζουν ότι τους τον θυμίζει!

Παράδειγμα, η

πολωνική ιστοσελίδα futbolnews.pl, η οποία σε χθεσινό (10/10) άρθρο της με τίτλο “Πολωνικό εργοστάσιο επιθετικών” αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ και διεθνή με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας, σε σημείο που να γράφει: “Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού, ο Σφιντέρσκι δεν απέχει πολύ από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όπως αυτός ήταν πριν από μια δεκαετία. Ο 24χρονος παίκτης μπορεί να βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, κάτι που είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη ικανότητα για έναν επιθετικό”.

Η αφορμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο είναι κατά πόσο η Πολωνία διαθέτει καλούς επιθετικούς, πέρα από τον σούπερ σταρ Λεβαντόφσκι και τους Αρκάντιους Μίλικ και Κριστόφ Πιάτεκ, ώστε να είναι δυνατή σε αυτή τη γραμμή η Εθνική ομάδα της χώρας. Εξ ου και η αναφορά στον Σφιντέρσκι, για τον οποίο, όπως είπαμε, γίνεται αναφορά με πολύ καλά λόγια.

“Εδώ και πολύ καιρό η Πολωνία θεωρείται στην Ευρώπη ως μια χώρα που βγάζει καλούς τερματοφύλακες. Κοιτάζοντας τα παραδείγματα των Majecki και Grabara φαίνεται ότι αυτό ισχύει. Ωστόσο, σπάνια συνέβαινε ο προπονητής της Εθνικής Πολωνίας να έχει αρκετούς επιθετικούς υψηλού επιπέδου στη διάθεσή του. Φαίνεται ότι αυτό αλλάζει σιγά -σιγά, γιατί πρόσφατα ακόμη και οι τραυματισμοί του Αρκάντιους Μίλικ ή του Κρίστοφ Πιάτεκ δεν παρέλυσαν τον επιθετικό σχηματισμό”, αναφέρει το άρθρο στην εισαγωγή του.

Και συνεχίζει: “Υπάρχουν οι Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Krzysztof Piątek, Adam Buksa, Karol Świderski, Aleksander Buksa και πολλοί άλλοι. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πρόσφατα για το καστ των επιθετικών της Εθνικής Πολωνίας”.

Κι όταν το άρθρο φτάνει στον Κάρολ Σφιντέρσκι, εκεί σημειώνονται τα εξής: “Μπορούμε επίσης να σχολιάσουμε τον Karol Świderski με παρόμοιο πνεύμα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ πήρε θέση στην Εθνική εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Πιάτεκ και ο Μίλικ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Ο Świderski φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικός τύπος επιθετικού από τον Buksa, αλλά το κοινό τους είναι ότι όταν αγωνίζονται, δεν αποτυγχάνουν. Τα επιτεύγματα του Świderski είναι ίσως λίγο λιγότερο εντυπωσιακά από αυτά του Adam Buksa, καθώς ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έπαιξε έντεκα φορές στην Εθνική ομάδα Αντρών και σημείωσε τέσσερα γκολ. Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού, ο Świderski δεν απέχει πολύ από τον Robert Lewandowski, όπως αυτός ήταν πριν μια δεκαετία. Ο 24χρονος παίκτης μπορεί να βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, κάτι που είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη ικανότητα για έναν επιθετικό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα