Σφίγγει ο κλοιός για τους “Θεματοφύλακες”: Στο στόχαστρο Αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ η ομάδα ψεκασμένων και χρυσαυγιτών
Ο φάκελος… “θεματοφύλακες” άνοιξε δυναμικά για την Ελληνική Αστυνομία, με τη δημιουργία “καταλόγου” υπόπτων και καταγραφή των πρωτοστατών, στρατολόγησης μελών και εκδήλωσης απαράδεκτων και επικίνδυνων ενεργειών σαν αυτής στο γυμνάσιο της Πιερίας.
Η αναβάθμιση των ερευνών, έγινε ορατή μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς σε αυτές θα συμμετάσχουν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, με υπηρεσία “αιχμής” όμως την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς το διαδίκτυο
Η πιθανότητα κλιμάκωσης και αναβάθμισης της δράσης των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, προκάλεσε την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους σε όλες τις διαστάσεις. “Δεν διώκονται απόψεις αλλά παράνομες-παραβατικές συμπεριφορές”, αναφέρουν πηγές του αρμόδιου υπουργείου και προσθέτουν πως πρέπει τώρα να “κοπεί ο βήχας” κάποιων που προβαίνουν σε παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες.
Αρχηγοί και… κατάλογος υπόπτων
Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής έχουν τοποθετήσει ψηλά στην ιεράρχηση των ερευνών τουλάχιστον 15 αρχηγούς… θεματοφυλάκων, που στρατολογούν και καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές, σαν και αυτές στην Πιερία αλλά και στην Θεσσαλονίκη.
Έχουν σχηματίσει έναν κατάλογο “ύποπτων” πρωτοστατών, ωστόσο συνεχίζεται η χαρτογράφηση τους και δεν αποκλείεται αυτός να διευρυνθεί ενώ ερευνάται και η πιθανότητα χρηματοδότησης των επικίνδυνων ενεργειών τους. Αξιωματικοί υπηρεσιών που ερευνούν το “φαινόμενο” κάνουν λόγο για ένα εκρηκτικό κράμα οπαδών του Αρτέμη Σώρα
Οι αστυνομικοί μιλούν για ένα κράμα οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιών οργανώσεων.
Η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έχουν επωμιστεί την φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση υπόπτων καθοδηγητών και μελών αυτών των ομάδων, όπως και την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου με προσπάθεια διείσδυσης σε αυτές της ομάδες με εσωτερικούς… “Δούρειους Ίππους”.Οι followers και τα… like
Κρίσιμη αστυνομική υπηρεσία για την διερεύνηση των ενεργειών αυτών των ομάδων είναι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα στελέχη της θα προβούν σε διαδικτυακή έρευνα των followers, των… like, ανάμεσα σε μέλη αυτών των ομάδων όπως και τις κοινοποιήσεις τους.
Το υλικό που θα συλλέξουν, όπως για παράδειγμα βίντεο ή φωτογραφίες, που απεικονίζουν εκπαιδεύσεις… μάχης ή επίδειξη οπλισμού, θα διαβιβαστούν μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Οι δικαστικοί λειτουργοί θα κρίνουν αν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης κακουργηματικών πράξεων, που θα προκαλέσουν συλλήψεις, κατ’ οίκων έρευνες και κατασχέσεις έντυπου υλικού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποθηκευτικών μέσων και κινητών τηλεφώνων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 11 που συνελήφθησαν για το περιστατικό στην Πιερία, ήταν και ένας απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος δεν προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς αποποιήθηκε τους “Θεματοφύλακες”, ωστόσο όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υποβάλλει δεκάδες μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών, βουλευτών, δημάρχων αλλά και σε πρώην συναδέλφους του αστυνομικούς.
Στο μεταξύ, τον δρόμο για τις φυλακές Λάρισας πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι, που με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Το μέτρο της προσωρινής κράτησης αποφασίστηκε για έναν 66χρονο και δύο 41 ετών άνδρες, στους οποίους η δικογραφία καταλογίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τέλεση της αρπαγής.
Ανάμεσά τους είναι ο φερόμενος ως “ενορχηστρωτής” του επεισοδίου αλλά κι εκείνοι που φαίνεται να φόρεσαν τις χειροπέδες στον διευθυντή πριν τον μεταφέρουν διά της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα. Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.
“… παρακράτος της παράνοιας”
Μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των παραβατικών δράσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για “μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας”.
Πρόσθεσε επίσης: “Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών και ασφαλώς η δημοκρατική νομιμότητα. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε τις καλύτερες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του προβλήματος και του φαινομένου, την πρόληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών και ασφαλώς την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Όλη η Ελλάδα είδε τις προηγούμενες μέρες ότι το γνωστό περιστατικό βιαιοπραγίας – αρπαγής του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία άμεσα και αποτελεσματικά και οι υπόλογοι πήραν πολύ γρήγορα τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία πράττει πάντα το καθήκον της”.
Πηγή: The Toc
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο αρχισκόρερ της Αταλάντα, μια ανάσα από τον Ολυμπιακό…
- Ονανά: "Απίστευτο πώς ένα χάπι 40 mg μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή"
- «Ο ΠΑΟΚ θέλει Άγγλο τεχνικό διευθυντή»
- «Πώς γίνεται να μην ξέρατε;»
- Ολυμπιακός: Για το 7Χ7 εκτός έδρας οι ερυθρόλευκοι και τη βαθμολογική διαφορά
- Super League 2: Εντός έδρας αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
- ΑΕΚ: Περιμένει τον Γκαρσία, ετοιμάζει αλλαγές ο Γιαννίκης
- NBA: Χαμός με τα κρούσματα Κορονοϊού – 35 παίκτες αυτή τη στιγμή στο πρωτόκολλο!
- Ονανά: «Ενα χάπι 40 mg μου κατέστρεψε τη ζωή»
- Παναθηναϊκός: Μέσα σε επτά λεπτά φάνηκε η διαφορά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- ΑΕΚ: Περιμένει τον Γκαρσία, ετοιμάζει αλλαγές ο Γιαννίκης
- Super League 2: Εντός έδρας αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
- Παναθηναϊκός: Η προσοχή στρέφεται στον ΠΑΣ Γιάννινα
- Μπακογιάννης: “Ενοχλεί η Διπλή Ανάπλαση”
- Μπακς: Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- Πάντα κάτι λείπει
- Ολυμπιακός: Ο Σεμέδο αποτελεί προτεραιότητα για την Πόρτο
- Σφίγγει ο κλοιός για τους “Θεματοφύλακες”: Στο στόχαστρο Αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ η ομάδα ψεκασμένων και χρυσαυγιτών
- Ολυμπιακός: Με τους βασικούς στο Περιστέρι για τη νίκη
- Εσίτι: «Στόχος μας να πετύχουμε ένα σερί νικών» (vid)

- Τελευταία Νέα Novasports
- Σφίγγει ο κλοιός για τους “Θεματοφύλακες”: Στο στόχαστρο Αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ η ομάδα ψεκασμένων και χρυσαυγιτών
- Super League: Εκτός έδρας αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
- Μπακογιάννης: “Ενοχλεί η Διπλή Ανάπλαση”
- Super League 2: Εντός έδρας αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
- Παναθηναϊκός: Η προσοχή στρέφεται στον ΠΑΣ Γιάννινα
- Εσίτι: «Στόχος μας να πετύχουμε ένα σερί νικών» (vid)
- ΠΑΟΚ: Χωρίς περιθώρια για απώλειες στα Ιωάννινα
- Ολυμπιακός: Με τους βασικούς στο Περιστέρι για τη νίκη
- Παναθηναϊκός: Έρχεται πρόταση από την Αλτάι για τον Χατζηγιοβάνη
- Πάντα κάτι λείπει
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Το νέο Opel Astra έρχεται με προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών (vid)
- Novileague: Επικίνδυνα αουτσάιντερ στο πρόγραμμα της Τετάρτης
- Προγνωστικά Στοιχήματος Χοσέ 15/12: Ποντάρισμα σε Super League και Euroleague!
- «Όλα Είναι Μάταια» του Δημήτρη Κανέλλη: ένα βιβλίο – οδηγός για τον σύγχρονο νέο Έλληνα εργαζόμενο
- Η Νατάσσα Θεοδωρίδου αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (Vid)
- Λιντς: Ποιος είδε τον Μπιέλσα και δεν τον φοβήθηκε... (vid)
- Ονανά: «Ενα χάπι 40 mg μου κατέστρεψε τη ζωή»
- Εσίτι: «Να χτίσουμε ένα σερί νικών»
- Τρίκαλα: Με αυτούς υποδέχεται τον Πιερικό