Σφαιρόπουλος: "Οι παίκτες και προπονητές είναι άνθρωποι..."

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στα κανάλια Novasports και συγκεκριμένα στους Δημήτρη Καρύδα και Νικήτα Αυγουλή για το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε την εξήγησή του για το ντεφορμάρισμα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού...

"Ο ρυθμός σε αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε σε μια έδρα που ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Εχουμε αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ. Πρέπει να εφαρμόσουμε
αυτά που έχουμε πει στην άμυνα. Μα μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν και να σκοράρουν εύκολα καλάθια. Στην επίθεση χρειάζεται να λειτουργήσουμε καλά και να μην κάνουμε λάθη, γιατί με αυτό τον τρόπο θα τους δυσκολέψουμε και στο σετ παιχνίδι. Γενικά, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους μέσα στο γήπεδό τους".

Ερωτηθείς για το αν η έλλειψη άχγους από πλευράς του Ολυμπιακού θα παίξει το ρόλο του θετικά στην ομάδα, είπε...

"Είναι αλήθεια ότι δεν είναι ένα ματς do or die. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε και καλό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να προσπαθεί για τη νίκη".

Στη συνέχεια ο κόουτς των 'ερυθρόλευκων" μίλησε για την περίοδο του ντεφορμαρίσματος, δίνοντας τη δική του εξήγηση:

"Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά. Ούτε να έχει σταθερότητα και στο πρωτάθλημα. Οταν έχεις να δώσεις 80-85 παιχνίδια σε μια περίοδο δεν γίνεται να έχει μονίμως σταθερή απόδοση. Και οι παίκτες και οι προπονητές άνθρωποι είναι. θα γίνουν και λάθη. Είναι λογικό. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε διάρκεια. Υπήρχε κριτική και σωστά υπήρχε επειδή δεν αποδίδαμε καλά, αλλά αυτό μας πείσμωσε. Ηταν ένα ντεφορμάρισμα...".
Keywords
Τυχαία Θέματα